Pačulija Visų žvaigždžių rungtynėse būtų žaidęs jau 2016-ais metais, jei ne viena gruziną eliminavusi detalė. Renginiui atsikračius tradicinės pozicijų klasifikacijos žiūrovams teko išrinkti du gynėjus ir tris priekinės linijos atstovus.

Daugiausiai sirgalių simpatijų tais metais sulaukė „atsisveikinimo turu“ šiandien vadinamą paskutinį NBA sezoną žaidęs Kobe Bryantas. Nors Los Andželo „Lakers“ legenda visą karjerą žaidė atakuojančio gynėjo pozicijoje, būtent tais metais tuometinis klubo vyriausiasis treneris Byronas Scottas nusprendė išbandyti greičio netekusią legendą lengvojo krašto puolėjo rolėje.

Toks žingnis nulėmė Kobės priskyrimą prie priekinės linijos atstovų, kurių trejetą starto penkete „Juodoji Mamba“ sudarė su tuomet dar „Thunder“ atstovavusiu Kevinu Durantu ir „Spurs“ tyliąja superžvaigžde Kawhi Leonardu.

Vos keturiolika tūkstančių balsų mažiau už Kawhi (782 ir 768 tūkt.) surinkęs Zaza liko už trejetuko, o neturėdamas realių vilčių būti pakviestas į rungtynes Vakarų konferencijai jose vadovavusio Greggo Popovičiaus – ir už visos sudėties ribų.
Kobe Bryantas 2016-ų Visų žvaigždžių rungtynėse

Visgi NBA laiku ir teisingai perskaitė pirmuosius pavojaus signalus. Suvokdami, jog mažumėlę absurdiškam Pačulijos patekimui į VŽR starto penketą kelią užkirto tik Bryanto priskyrimas puolėjo pozicijai, lygos atstovai nujautė, jog kitais metais balsavimą nacionalinio pasididžiavimo švente pavertę ir per plauką nuo tautos pergalės likę gruzinai bus dar aktyvesni.

Balsavimo taisyklių pakoregavimas išgelbėjo stipriausią pasaulio krepšinio lygą nuo skėsčiojimo rankomis 2017-ųjų metų renginyje. Daugiau nei dvigubai savo gautų balsų skaičių pakėlęs Zaza Vakarų konferencijoje atsiliko tik nuo Stepheno Curry, Kevino Duranto, Jameso Hardeno ir Russello Westbrooko, ir pagal senąją tvarką kartu su šiais krepšininkais būtų žengęs ant parketo Naujajame Orleane vykusioje šventėje.

Pakeista sistema dar sykį eliminavo gruziną iš kovos dėl patekimo į Visų žvaigždžių rungtynes, tačiau nors jo komandos draugai su Draymondu Greenu priešakyje aktyviai teigė, jog Pačulija turėtų būti įsiutęs, NBA čempiono titulą to sezono pabaigoje iškovojęs Zaza į situaciją pažvelgė kitu kampu, kurio laikosi ir iki šiol.

Žurnalistų prieš keletą dienų paprašytas atskleisti ar stipriau jaučia nusivylimą dėl tokios istorijos pabaigos, ar pasididžiavimą savo tautiečių aktyvumu, gruzinas teigė:

„Aš didžiuojuosi viskuo, kas nutiko. Jei atvirai, dauguma mano sirgalių yra gruzinai, jie ir balsuoja šiuose rinkimuose. Ir jie balsuoja labai aktyviai. Lygos sprendimas pakeisti taisykles yra ta mano karjeros akimirka, kuria aš didžiuojuosi labiausiai.

Kalbėkime realistiškai – aš nesu „Visų žvaigždžių“ rungtynių kalibro krepšininkas. Man šitie dalykai visiškai nerūpi, bet aš jaučiu pasididžiavimą ir džiaugsmą, kuriuo galime dalintis mes visi: mes, gruzinai, privertėm NBA lygą pakeisti savo taisykles.

Svarbiausia man yra meilė ir palaikymas, kuriuos aš gaunu iš savo fanų. Gauti pusantro milijono balsų ir būti vienu iš daugiausiai jų surinkusių lygos krepšininkų nėra paprasta. Tai labai ypatinga, man labai smagu tai matyti.

Aš tai vertinu iš šitos perspektyvos, dalyvavimas tose rungtynėse man nėra svarbus. Man svarbūs meilė ir palaikymas, kurių sulaukiau, nors nė karto niekieno neprašiau balsuoti už mane. Tai vyksta natūraliai ir savaime.

Aš tiesiog mėgaujuosi šiuo procesu. Nežinau, kas nutiks šiais metais. Mano užduotis yra išlikti sveiku ir profesionaliai atstovauti „Warriors“ aikštėje.“

Pateikti savo balsus į „Visų žvaigždžių“ rungtynes išsiųsti norimiems krepšininkams galima NBA programėlėje ir socialiniuose tinkluose, savo žinutėje įrašant žaidėjo vardą ir pavardę bei pridedant grotažymę #NBAvote.