Tokią galimybę didžiausią ažiotažą naujokų biržos kontekste nuo LeBrono Jameso atvykimo į lygą laikų sukėlęs puolėjas turi dėl dviejų svarbių detalių. Visų pirma, Williamsonas vis dar nėra pasirašęs jokios finansinės sutarties su sportinės avalynės gamintojais. Bet koks pelną nešantis reklaminis susitarimas užkirstų jam kelią grįžti į NCAA dėl joje galiojančių taisyklių pažeidimo.

Visų antra, triuškinančiais dėjimais JAV koledžų lygos gerbėjų dėmesį prikaustęs Zionas vis dar neturi jo interesus atstovaujančio agento. Tokio pobūdžio sutartis taip pat neleistų jam grįžti į Djuko universitetą, tačiau šios dvi aplinkybės sukuria krepšininkui precedento neturinčią galimybę.

Neskubėjimas samdytis agentą – įprasta praktika durų iš NCAA į NBA praverti neskubantiems jauniesiems talentams. Bet kuris koledžų pirmenybių žaidėjas turi teisę paduoti paraišką artimiausiai biržai bei vykti į naujokų peržiūras, o norėdamas grįžti į NCAA krepšininkas apie savo sprendimą turi pranešti likus ne mažiau nei 10 dienų iki biržos.

Tokį sprendimą dažnai priima dėl savo pozicijos būsimojoje biržoje ar šansų patekti į NBA abejojantys žaidėjai.

Peržiūrų metu jaunieji talentai išsibando savo galimybes ir neretai grįžta į koledžų pirmenybes dar vienam ar keliems sezonams. Tačiau iki šiol tokio sprendimo nepriėmė nė vienas krepšininkas, kuriam biržoje buvo prognozuojamas pirmasis šaukimas.

Kaip pranešė „New York Times“ reporteris Marcas Steinas, Williamsonas naujokų biržos loterijos naktį pasišalino iš karto po to, kai paaiškėjo, jog teisė į pirmąjį šaukimą priklausys „Pelicans“ organizacijai. Spekuliuojama, jog puolėjas tikėjosi atsidurti Niujorko „Knicks“ ar kito JAV didmiesčio klube.

Jei Zionas iš tiesų kategoriškai nenori vykti į Naująjį Orleaną, jis gali atsiimti savo paraišką ir biržoje dalyvauti 2020-ais metais, tikėdamasis, jog tąsyk pirmasis šaukimas atiteks jį dominančiam klubui. Savo debiutiniame NCAA sezone Djuko universitetui atstovavęs žaidėjas rinko po 22,6 taško ir 8,9 atkovoto kamuolio per rungtynes, iš žaidimo atakuodamas net 68 procentų taiklumu.