Majamio universitete pernai rungtyniavusiam devyniolikmečiui dvikovos su Detroito „Pistons“ ketvirtajame kėlinyje plyšo dešinysis meniskas. Pagal išankstines prognozes, Walkeris be krepšinio turės praleisti 6-8 savaites.

Penktadienio nakties rungtynėse nuo paskutiniojo ketvirčio pradžios aikštėje pasirodęs žaidėjas pataikė visus tris pirmuosius savo metimus, tačiau po paskutiniojo iš jų ėmė šlubuoti ir galiausiai paliko aikštelę.

Tokia trauma – jau ne pirmoji jaunojo krepšininko karjeroje. Tas pats meniskas žaidėjui plyšo ir praėjusių metų vasarą, tačiau Walkeris spėjo pasveikti iki NCAA pirmenybių pradžios ir savo vieninteliame studentų krepšinio sezone sužaidė visas 32 rungtynes.

Po 11,5 taško Majamio universitetui pelnęs atakuojantis gynėjas šių metų birželį tapo aukščiausiu šaukimu „Spurs“ pakviestu krepšininko nuo 1997-ųjų metų, kai Greggo Popovičiaus vadovaujama ekipa pirmuoju numeriu pasirinko Timą Duncaną.

Pastarasis krepšininkas kartu su karjerą po praėjusio sezono baigusiu Manu Ginobili šio tarpsezonio metu aktyviai dalyvauja „Spurs“ treniruočių procese ir dirba su jaunaisiais komandos talentais, tarp jų įr Walkeriu.

Lygos naujokas neslepia, kad išgirdęs po magnetinio rezonanso tyrimų medikų išsakytą diagnozę nesulaikė ašarų, tačiau ramina save, jog tokio tipo traumą jam jau pavyko įveikti.