NBA lygoje dešimt sezonų rungtyniavęs Collinsas „Warriors“ organizacijoje dirba nuo 2014-ųjų metų. Profesionalaus krepšininko karjerą baigęs specialistas prieš atvykdamas į Ouklandą metus dirbo Los Andželo „Clippers“ organizacijos skautu, o atvykęs į čempionų klubą ėmė sėkmingai kilti karjeros laiptais.

Už žaidėjų tobulėjimą atsakingo trenerio pareigose debiutavęs 211 cm ūgio specialistas jau po metų buvo paaukštintas iki asistento pareigų, o per savo praleistą laiką „Warriors“ ekipoje spėjo iškovoti tris lygos čempiono žiedus.

Vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniavęs Collinsas NBA lygoje žaidė 2001-11 metais. Aštuonis sezonus aukštaūgis praleido Jutos „Jazz“ klube, o per paskutiniuosius dvejus karjeros metus spėjo apsivilkti Finikso „Suns“, Los Andželo „Clippers“ ir Portlando „Trail Blazers“ aprangas.

Jarronas Collinsas, Pau Gasolis

Jono Valančiūno atstovaujami „Grizzlies“ – ne pirmasis lygos klubas, išreiškęs susidomėjimą galimybe skirti Collinsui vyriausiojo trenerio postą. Praėjusių metų vasarą čempionų organizacijos nariu domėjosi Atlantos „Hawks“. Kaip skelbia „San Jose Mercury-News“, Atlantos klubo vadovai buvo sužavėti pokalbio su Collinsu, tačiau galiausiai nusprendė skirti postą tuometiniam Filadelfijos „76ers“ trenerio asistentui Lloydui Pierce‘ui.

Paklaustas apie Memfio organizacijos susidomėjimą vienu iš jo asistentų, „Warriors“ strategas Kerras negailėjo kolegai gerų žodžių ir užtikrino, jog čempionų klubas neužkirstų kelio Collinso persikėlimui į „Grizzlies“ klubą.

„Jis labai labai protingas. Jis yra itin komunikabilus ir pasižymi puikiomis bendradarbiavimo savybėmis. Su juo buvo smagu dirbti visus šiuos metus, jis tiesiog supranta krepšinį bei tai, ko reikia trenerio darbui. Jis labai, labai geras.

Mes norime, kad visi mūsų klube dirbantys treneriai praplėstų savo horizontus ir turėtų sėkmingas karjeras. Jei jie gauna tokią galimybę, mes visada juos palaikome visomis išgalėmis“.

„Grizzlies“ organizacija naujojo stratego ieško nuo balandžio 11-os dienos, kai iš pareigų buvo atleistas vyriausiasis treneris J. B. Bickerstaffas.