D. Wade'as sutarė iš 23,8 mln. JAV dolerių algos Čikagos ekipai ant stalo palikti 8 mln. ir taip prieš naująjį NBA sezoną vėl gali ieškotis tinkamesnės vietos pratęsti karjerą.

ESPN informuoja, kad ilgalaikė veterano bičiulystė su LeBronu Jamesu leidžia „Cavaliers“ klubui pirmauti lenktynėse dėl krepšininko parašo. L. Jamesas ir praėjusią vasarą bandė prisikviesti D. Wade'ą į Klivlandą, tačiau tąkart „Cavs“ neturėjo pakankamai pinigų.

Net ir šią vasarą LeBronas visą laiką bendravo su savo bičiuliu apie jo tolimesnius karjeros žingsnius.

Visgi „Cavaliers“ kovoje dėl D. Wade'o turi rimtų konkurentų – San Antonijaus „Spurs“, Oklahomos „Thunder“ ir Majamio „Heat“.

Pastarojo klubo koziris – pinigai. Iš visų keturių jis gali pasiūti daugiausiai – 4,2 mln. JAV dolerių. Be to, Majamyje D. Wade'as praleido praktiškai visą savo karjerą ir šiame Floridos mieste iškovojo 3 NBA čempiono žiedus.

„Spurs“ gynėjui gali pasiūlyti 3,3, „Cavs“ – 2,5, o dar sekmadienį Carmelo Anthony prisiviliojusi „Thunder“ – 2,3 mln. JAV dolerių.

Tačiau sprendimą D. Wade'as priims neatsižvelgdamas į pinigines sumas – jis bus paremtas krepšinio atžvilgiu: vyks į tą komandą, kurios žaidimo braiže save mato geriausiai ir su kuria turės daugiausiai šansų pakovoti dėl titulo.