Pagrindinėje Niujorko „Knicks“ sudėtyje Brazdeikis sužaidė vos devynerias rungtynes, kuriose pasižymėjo 1,9 taško, 0,6 atkovoto kamuolio ir 0,4 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais. Kaune gimusio krašto puolėjo ateities šviesumu patikėti leidžia dukterinėje NBA G-Lygoje demonstruotas žaidimas.

Jei ne globalinės COVID-19 pandemijos iššauktas pirmenybių sustabdymas, Ignas galėjo realistiškai tikėtis sezono pabaigoje gauti ryškesnį vaidmenį 21 pergalę ir 45 pralaimėjimus patyrusio Niujorko klubo sudėtyje.

Lietuvos krepšinio mokyklai nebūdingu akiplėšiškai agresyviu puolimo stiliumi išsiskiriantis puolėjas savo potencialą pademonstravo G-Lygos Vestčesterio „Knicks“ ekipoje, kurioje, nepaisant savo jauno amžiaus, tapo rezultatyviausiu komandos krepšininku.

21-erių metų Ignas per 24 G-Lygoje sužaistus susitikimus vidutiniškai rinko po 20,9 taško, 7,1 atkovoto kamuolio ir 3 rezultatyvius perdavimus per rungtynes. Po vienintelio Mičigano universitete praleisto NCAA sezono profesionalų krepšinyje debiutavęs žaidėjas iš žaidimo atakavo 49,9, o iš trijų taškų zonos – 34,4 proc. taiklumu.

Ignas Brazdeikis

Iniciatyvos lemiamais momentais imtis nebijojęs Brazdeikis pateko tarp dvidešimties rezultatyviausių bent 10 sezono rungtynių sužaidusių G-Lygos krepšininkų. Negana to, lyderių dvidešimtuke teatsirado tik vienas už Igną jaunesnis krepšininkas – 20-ies metų atakuojantis gynėjas Jaylenas Nowellas, antroje sezono pusėje įsitvirtinęs pagrindinėje Minesotos „Timberwolves“ sudėtyje.

Kaip atskleidė vyriausiasis Vestčesterio „Knicks“ treneris Derrickas Alstonas, Kanados lietuviui prisijungus prie komandos, jos trenerių štabas skyrė didelį dėmesį jo sprendimams puolime. Žaidimu vienas prieš vieną savo veiksmus grindęs Brazdeikis lapkričio mėnesį per penkerias pirmas G-Lygoje žaistas rungtynes iš žaidimo atakavo vos 39,8 proc. taiklumu, o klaidomis daugiau nei trigubai viršijo savo rezultatyvių perdavimų skaičių – atitinkamai po 2,8 ir 0,8 per rungtynes.

Igno tobulėjimą pastaruoju aspektu puikiai iliustruoja sulig kiekvienu mėnesiu akivaizdžiai kitusi jo statistika. Gruodį puolėjas klysdavo ir atlikdavo rezultatyvius perdavimus po 2,4 karto, sausį perdavimai klaidas viršijo santykiu 4,4 prieš 3, o vasarį – beveik dvigubai: 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir 2 prarasti kamuoliai per rungtynes.

Įgavęs pasitikėjimo savo jėgomis Brazdeikis taip pat solidžiai pakėlė savo taiklumą, o sėkmingiausią sausio mėnesį galėjo pasigirti įspūdinga statistika – 24,8 taško, 9,4 atkovoto kamuolio ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes, iš žaidimo atakuojant 54 proc. taiklumu (36 proc. trit.).

Vienu iš universaliausių puolėjo ginklų tapo jo ambidekstriškumas – gebėjimas vienodai efektyviai kontroliuoti kamuolį tiek dešine, tiek kaire ranka. Šią savybę Brazdeikis taip pat atskleidė sėkmingai užbaigdamas prasiveržimus link krepšio ir bet kuria ranka atlikdamas metimus su varžovo kontaktu.

Komplimentų Lietuvos pilietybės siekiančio krepšininko veiksmams puolime negailėjo ir treneris Alstonas. Strategas pabrėžė Igno aistrą ir atsidavimą krepšiniui bei gebėjimą greitai ir efektyviai įsisąmoninti naują informaciją. Alstono manymu, Brazdeikis jau dabar būtų naudingas ir legendinėje „Madison Square Garden“ arenoje namų mačus žaidžiančiam „Knicks“ klubui.

„Mūsų komandai jis suteikia papildomo krepšinio intelekto. Jis yra labai pavojingas greitame puolime ir puikiai užbaigia atakas. Manau, kad pagrindinei Niujorko „Knicks“ sudėčiai jis suteiktų dar daugiau šių savybių. Ignas yra labai stiprus atviroje aikštėje bei verždamasis link krepšio, ir nors jam vis dar trūksta stabilumo, jis yra iš tiesų geras metikas“.

Ignas Brazdeikis

Silpnąja jaunojo žaidėjo vieta derėtų laikyti žaidimą gynyboje, tačiau klubo treneris ir čia įžvelgia nemažą Brazdeikio potencialą. Kalbėdamas apie šią Igno žaidimo dalį strategas taip pat pabrėžia, jog jo ištiestų rankų ilgis – toks pats, kaip vienu geriausių perimetro gynybos specialistų NBA lygoje laikomo Klay Thompsono.

„Gynyboje jis susiduria su tomis pačiomis problemomis, kaip ir bet kuris ką tik iš NCAA į aukštesnį lygį perėjęs krepšininkas. Norime, kad jis visada būtų pasiruošęs. Visi jauni žaidėjai turi tendenciją atsipalaiduoti tada, kai jų dengiamas varžovas neturi kamuolio. Tad mes bandome išmokyti jį išlaikyti dėmesį.

Manau, kad jis labai natūraliai naudojasi savo ūgiu ir rankų ilgiu. Jis protingas vaikis, jis tarsi žino, kurioje vietoje jam reikia atsidurti ir moka išprovokuoti varžovus atlikti perdavimus, po kurių jis pasiektų kamuolį“.

Nors NBA lygoje Igno rezultatyvumo rekordu tapo pernelyg didelio įspūdžio nedarantys 6 taškai į Milvokio „Bucks“ krepšį rungtynėse, kurias „Knicks“ pralaimėjo net 44 taškų skirtumu, užtikrintas ir akivaizdus žaidėjo progresas G-Lygoje nuteikia optimistiškai.

Progos prasibrauti į pagrindinę „Knicks“ rotaciją sezono pabaigoje netekęs žaidėjas ateityje gali būt naudingas ne tik Niujorko klubui, bet ir nacionalinei Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei. Simboliška, jog viename iš „Knicks“ sirgalių forumų Ignas sulaukė kiek netikėto „lietuviško“ palyginimo:

„Jei Brazdeikis nenustos tobulėti, netolimoje ateityje jis gali tapti tuo, ko mes Niujorke tikėjomės iš Mindaugo Kuzminsko“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)