Po Solt Leik Sityje vykusios akistatos tarp „Jazz ir Oklahomos „Thunder“ Russellui Westbrookui teko teisintis dėl užgauliojimų, skirtų vienam „Jazz“ sirgaliui.

Jis užfiksuotas antrame ketvirtyje ir netrukus atsidūrė socialiniuose tinkluose.

R. Westrookas grasino sumušti jį ir jo žmoną. „Pažadu tau. Manai, kad juokauju? Prisiekiu Dievu – sudaužysiu tave ir tavo žmoną. Sudaužysiu“, – vaizdo įraše, kurį išplatino „The Deseret News“ žurnalistas, šaukė Westbrookas.

Vėliau po rungtynių krepšininkas teigė, kad sirgalius jį rasistiškai užgauliojo, „liepė klauptis ant kelių, taip, kaip jis yra įpratęs“.

„Asmeniškai aš neleisiu įžeidinėti ir negerbti mano šeimos“, – po mačo teigė R. Westbrookas, pergalingame mače pelnęs 23 taškus ir atkovojęs 11 kamuolių.

„Manau, kad šiuo atveju turi būti kažkas padaryta. Turi būti kažkokios pasekmės tokiems tipams, kurie ateina į rungtynes ir kalba bet ką.

Ir jei vėl atsidurčiau tokioje pat situacijoje, vėl pasakyčiau tą patį, nes aš tikrai kiekvieną kartą ginsiu save, savo šeimą, vaikus, žmoną, motiną, tėvą.

Aš niekada negrasinu moteriai ir niekada nesigriebiu smurto prieš jas. Tačiau kai jis man tą pasakė, ji aiškiai man tai pakartojo. Tada ir kilo žodinis konfliktas“, – teigė „Thunder“ lyderis.

Russellas Westbrookas

Tačiau 45-erių sirgalius Shane'as Keiselis ESPN tvirtino, kad jis tik patarė krepšininkui atsisėsti ir atvėsti: „Atšaldyk savo kelius, tau to reikia!“.

Anot „Jazz“ gerbėjo, jo žmona nieko nesakė ir apskritai pirmą kartą gyvai stebėjo NBA rungtynes.

R. Westbrookas į konfliktus su „Jazz“ sirgaliais buvo įsivėlęs ir pernai, kai „Thunder“ pralaimėjo pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Tada per paskutinių serijos rungtynių ilgąją pertrauką jis susiginčijo su vienu sirgaliumi, o po dvikovos norėjo trenkti kitam sirgaliui per telefoną, kai šis filmavo aikštę paliekantį krepšininką.

Jutos „Jazz“ (37-29) – Oklahomos „Thunder“ (41-26) 89:98 (21:22, 16:28, 26:27, 26:21)

„Jazz“: D. Mitchellas 25, R. O'Neale'as 17 (5/10 trit.), R. Gobertas 15 (12 atkov. kam.).

„Thunder“: D. Schrioderis 24 (10/18 met. iš žaidimo, 7 atkov. kam.), R. Westbrookas 23 (9/19 met. iš žaidimo, 11 atkov. kam.), P. George 14 (11 atkov. kam).