Paskutinį metimą Dalase legendinis puolėjas atliko likus žaisti 1 min. 22 sek. iš savo mėgstamo vidutinio nuotolio, stovėdamas kiek toliau nei baudų metimo linija.

Po Larry Birdo, Charleso Barkley, Shawno Kempo, Scottie Pippeno ir Detlefo Schrempfo, kurie D. Nowitzkiui augant Vokietijoje buvo jo dievukai, „Mavericks“ legenda tarė sirgaliams: „Kaip jūs ir galėjote tikėtis, tai buvo mano paskutinės rungtynės namų arenoje“.

„Tai buvo akivaizdžiai emocionalios rungtynės, – dalijosi įspūdžiais D. Nowitzkis. – Tik man reikia padėkoti tiek daug žmonių. Su jumis išgyvenau daug pakilimų ir nuopuolių, bet visuomet jaučiau jūsų paramą ir tai labai vertinu“.

D. Nowitzkis aplenkė Wiltą Chamberlainą, tapdamas šeštuoju rezultatyviausiu visų laikų NBA žaidėju. Likus vienerioms rungtynėms vokiečio sąskaitoje yra 31540 taškų. Krepšinio vunderkindas 2011 metais atvedė „Mavericks“ į NBA čempionų sostą.

D. Nowitzkis tapo rekordininku – aplenkė Kobe Bryantą, kuris viename klube žaidė 20 sezonų. Vokietis „Mavericks“ marškinėlius vilkėjo 21 sezoną.

14 kartų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis su Dalaso komanda paskutines rungtynes žais San Antonijuje. Jis per karjerą laimėjo NBA MVP titulą ir tapo NBA finalo MVP apdovanojimą.

Su Vokietijos nacionaline ekipa Dirkas laimėjo Europos čempionato sidabrą ir pasaulio čempionato bronzą.

„Mavericks“ savinininkas Markas Cubanas žada D. Nowitzkiui unikalų vaidmenį organizacijoje. Dabar Dalaso komandos ateitis bus kitų dviejų europiečių talentų rankose – Luka Dončičiaus ir Kristapo Porzingio.

Dalaso klubas ketina pastatyti D. Nowitzkio garbei skulptūrą. Tai pažadėjo klubo savininkas Markas Cubanas: „Mes pastatysime tau didžiausią ir įspūdingiausią pasaulyje skulptūrą prieš pat mūsų areną“.