Būsimiems JV ir kompanijos „We The North“ varžovams prireikė visų 7 serijos rungtynių, kad perliptų Domanto Sabonio ir Indianos „Pacers“ barjerą.

Fenomenalų žaidimą čia demonstravo „kavalierių“ žvaigždė LeBronas Jamesas. Visose 7 rungtynėse jis buvo lyderis net penkiose statistinėse kategorijose.

Lemiamoje dvikovoje sekmadienį Karalius Jamesas prie pergalės 105:101 prisidėjo net 45 taškais. Visos „Cavaliers“ pergalėse šioje serijoje jis vidutiniškai pelnė 41,8 taško.

Aš visiškai išsekęs. Nenoriu kalbėti dabar apie Torontą. Noriu namo. Galiu?
LeBronas Jamesas

„Turėjau padaryti tai, kad padėčiau komandai, – ESPN kalbėjo L. Jamesas. – Man patinka būti efektyviu. Žinau, kad prie pergalių vidutiniškai prisidėjau 42 taškais, tačiau tiesiog buvau efektyvus. Jei prieš mane dvigubina gynybą, užtikrinu, kad kamuolį laiku ir vietoje gautų mano komandos draugai“.

Šiose rungtynėse visas jėgas atidavęs Karalius Jamesas po 35 minučių žaidimo trumpam buvo išėjęs iš aikštės – kad rūbinėje jį apžiūrėtų gydytojas. Sugrįžęs jis tęsė savo įspūdingą šou.

„Turėjau nedidelę traumą ir ja reikėjo pasirūpinti, kad būčiau pasirengęs žaisti ketvirtą kėlinį“, – sakė puolėjas, pridūręs, kad medikai rekomendavo paskutinį ketvirtį nežaisti. Anot ESPN, krepšininkui raumenis ėmė traukti mėšlungis.

Serijoje su „Pacers“ L. Jamesas vidutiniškai pelnė 34,4 taško (mesdamas 55,3 proc. taiklumu), atkovojo 10,1 kamuolio, atliko 7,7 rezultatyvaus perdavimo, perėmė 1,4 kamuolio ir blokavo vieną metimą.

„Tiesiog stengiausi žaisti savo žaidimą puolime ir gynyboje, tikėti savimi ir komandos draugais. Tikrai buvo šaunu susigrąžinti pranašumą ir įveikti Indianos komandą. Ji buvo stipri ir mus įspraudė į kampą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Cavs“ lyderis.

33 metų per seriją su „Pacers“ aikštėje vidutiniškai buvo 41,4 minutės. Tai daugiausiai po Paulo George'o (41,8), kuris su Oklahomos „Thunder“ nusileido Jutos „Jazz“ krepšininkams.

„Jis pratęs žaisti 41, 42 minutes. Daugelis vaikinų atėjus atkrintamosioms neišlaiko tokio intensyvaus ritmo, jiems sunku būti naudingiems. L. Jamesas atlieka puikų darbą su savo kūnu ir gerai sprendžia sunkias situacijas“, – tvirtino „Cavaliers“ strategas Tyronnas Lue.

"I just try to do #WhateverItTakes to help us win ... I felt like I just wanted to do that again in this series."@KingJames shares his mindset following an incredible 1st Round Series performance, with big kudos to @VicOladipo and the @Pacers on their toughness. pic.twitter.com/bhXJ4ttH5n— Cleveland Cavaliers (@cavs) April 29, 2018

„Allenas Iversonas sakydavo, kad nepaprastai sunku per rungtynes mesti 30 metimų. Tai reikalauja nepaprastai daug energijos ir tai yra tiesa. Daugelis nesupranta, kiek reikia energijos, kad atliktum tuos metimus. LeBronas tai daro, ir daro dar daugiau. Neįtikėtina, kiek daug jis energijos palieka aikštėje“, – teigė Klivlando komandos snaiperis Kyle'as Korveris.

Kad ir kokių nežemiškų galių turėtų L. Jamesas, tačiau ir jis pavargsta. Per spaudos konferenciją jis nepanoro kalbėti apie būsimą seriją su „Raptors“.

„Aš visiškai išsekęs. Nenoriu kalbėti dabar apie Torontą. Noriu namo. Galiu?“ – kalbėjo jis.

Ar L. Jameso užteks „Cavs“ ekipai Rytų konferencijos pusfinalyje, paaiškės jau netrukus. Vašingtono „Wizards“ eliminavę „Raptors“ krepšininkai L. Jameso ir kompanijos laukia savo aikštėje jau antradienį vakare.

Kitoje Rytų konferencijos pusfinalyje poroje varžosi Bostono „Celtics“ (#2) ir Filadelfijos „76ers“ (#3). Vakarų konferencijos pusfinaliuose Hjustono „Rockets“ (#1) žaidžia su Jutos „Jazz“ (#5), o čempionų titulą ginantis „Golden State Warriors“ (#2) – su Naujojo Orleano „Pelicans“ (#6).

„Raptors“ ir „Cavaliers“ pusfinalio serijos tvarkaraštis Lietuvos laiku:

1. Gegužės 2 (03.00 val.) „Raptors“ – „Cavaliers“ (Torontas)
2. Gegužės 4 (1.00 val.) „Raptors“ – „Cavaliers“ (Torontas)
3. Gegužės 6 (3.30 val.) „Cavaliers“ – „Raptors“ (Klivlandas)
4. Gegužės 8 (3.30 val.) „Cavaliers“ – „Raptors“ (Klivlandas)
5. Gegužės 9 (jei reikės) „Raptors“ – Cavaliers“ (Torontas)
6. Gegužės 11 (jei reikės) „Cavaliers“ – „Raptors“ (Klivlandas)
7. Gegužės 13 (jei reikės) „Raptors“ – Cavaliers“ (Torontas)