Nuo pirmųjų susitikimo minučių iniciatyvos į savo rankas ėmėsi varžovų žvaigždę Nikolą Jokičių agresyviai atakavęs Jonas Valančiūnas. Platų puolimo judesių arsenalą demonstravęs lietuvis pelnė pirmuosius keturis „Grizzlies“ taškus, o viso per pirmąjį ketvirtį per Serbijos rinktinės aukštaūgį Jonui pavyko suversti net 5 dvitaškius.

Balkanų milžinas į aktyvų Baltijos ąžuolo žaidimą puolime atsakė dviem pataikytais tritaškiais, tačiau kėlinukui įpusėjus šeimininkai pirmavo 18:13. Iki šios akimirkos „Grizzlies“ visus savo taškus buvo pelnę baudos aikštelėje, o svečiai – iš už baudos aikštelės ribų.


Pirmieji savo puolimui universalumo suteikti sugebėjo Memfio krepšininkai: po serbo Marko Guduričiaus tritaškio šeimininkai atsiplėšė 26:15. Dviženklis pranašumas komandas skyrė iki antrojo ketvirčio vidurio, kai anksčiau savo startinį penketą į aikštę grąžinę „Nuggets“ apkarpė savo deficitą, tačiau ant parketo pasirodę „grizlių“ lyderiai iki ilgosios pertraukos atstatė dviženklį pranašumą.

Tarpusavio dvikovoje J. Valančiūnui rezultatyvumu neprilygęs N. Jokičius vien per pirmuosius du ketvirčius prarado net 6 kamuolius, o jo komandos draugams sunkiai sekėsi rasti priešnuodžių kanadiečio Dillono Brookso žaidimui.

Įtikinamą persvarą ir antroje susitikimo pusėje išlaikę „Grizzlies“ sugebėjo užgesinti varžovų mini-spurtą ketvirto kėlinuko viduryje. Į aikštę grįžęs J. Valančiūnas galingu dėjimu padidino komandos pranašumą iki 16 taškų, o jau kitos atakos metu lietuviui pavyko pataikyti sunkų metimą iš vidutinio nuotolio per N. Jokičiaus rankas bei išprovokuoti varžovo pražangą.

7 Memfio komandos taškus iš eilės svarbiu rungtynių momentu pelnęs JV viso per 34 aikštėje praleistas minutes surinko 23 taškus (11/19 dvit., 1/3 baud.), 12 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvius perdavimus bei po vieną bloką ir perimtą kamuolį.

Bent 20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių Jonas surinko jau šeštą kartą šiame sezone bei penkioliktą kartą nuo prisijungimo prie „Grizzlies“ komandos praėjusių metų vasario pradžioje. Per daugiau nei 6 Toronto „Raptors“ klube praleistus sezonus tokią statistiką aukštaūgiui pavyko užfiksuoti 29 kartus.

Memfio klubui tai buvo pirmoji šio sezono pergalė, kurioje Tayloro Jenkinso auklėtiniai nė akimirkai nebuvo atsidūrę besivejančiosios komandos vaidmenyje.

Naują karjeros rekordą užfiksavo antrąjį sezoną lygoje žaidžiantis šeimininkų atstovas Jarenas Jacksonas, blokavęs net 7 varžovų metimus.

N. Jokičiaus gynybą terorizavę „grizliai“pasiekė naują sezono rekordą baudos aikštelėje pelnydami net 76 taškus. Savo ruožtu, svečiai iš Denverio iš šios distancijos pasižymėjo vos 22 taškais.

Šioje sezono atkarpoje „Grizzlies“ itin patikimai gina savo tvirtovę – Tenesio valstijos krepšininkai laimėjo jau aštuntąsias iš pastarųjų 9 žaistų rungtynių.

Denverio klubui tai buvo tik antroji nesėkmė per 7 pastarąsias išvykos rungtynes. „Nuggets“ Memfyje vertėsi be Jamalo Murray, Paulo Millsapo ir Masono Plumlee.

„Grizzlies“: Dillonas Brooksas 24, Jonas Valančiūnas 23 (12 atk.k.), Ja Morantas 14 (6 atk. kam., 7 rez. perd., 4 per. kam.), Brandonas Clarke'as 12, Jarenas Jacksonas 10 taškų (7 blk.).

„Nuggets“: Nikola Jokičius 25 (13 atk. kam., 5 rez. perd., 7 kl.), Jerami Grantas 21, Gary Harrisas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes Memfio komanda žais jau artėjančią naktį. „Grizlių“ laukia vizitas į garsiausia pasaulio krepšinio arena vadinamą „Madison Square Garden“ ir akistata su Niujorko „Knicks“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)