26-erių metų 211 cm ūgio N. Jokičius visu savo 130 kg svoriu tyčia rėžėsi į savo oponento Markieffo Morriso nugarą ir parbloškė šį ant arenos grindų.

Taip vidurio puolėjas iš Serbijos varžovui atkeršijo už šiurkščią pražangą aikštės viduryje, sustabdžiusią „Nuggets“ ataką – į varžovą pirmas atsitrenkęs 206 cm ūgio 111 kg sveriantis M. Morrisas sulaukė brutalaus atsako.

Po N. Jokičiaus jėgos veiksmo amerikietis kurį laiką liko raičiotis ant arenos grindų, o serbas gavo diksvalifikacinę pražangą.

Aikštėje po šio incidento vos nekilo muštynės, emocijoms nuraminti prireikė kelių minučių. Po kurio laiko apsuptas komandos draugų M. Morrisas pats paliko aikštelę.

„Tai buvo labai pavojingas ir nešvarus žaidimas. Markieffas prasižengė, tai buvo viena iš tų pražangų, kuriomis stabdomos greitos atakos. Be to, jis tai padarė pečiu. Galbūt jis prasižengė šiek tiek šiurkščiau, nei tiesiog plekštelėdamas, tačiau tai buvo pražanga, bent aš taip mačiau situaciją. Na, o kas nutiko po to, buvo absoliučiai nereikalinga“, – teigė „Heat“ treneris Ericas Spoelstra.

Informuojama, kad M. Morrisas po serbo atakos patyrė kaklo traumą, jos sunkumas neįvardintas.

Pats N. Jokičius taip pat pripažino perlenkęs lazdą.

„Kvailas polegis, jaučiuosi blogai. Neturėjau šitaip sureaguoti. Manau, kad varžovas prasižengdamas elgėsi nešvariai, o vėliau aš bandžiau apginti save. Nereikėjo šitaip reaguoti. Nežinau, kas man vėliau parodė vaizdo įrašą, bet po mano stūmimo jo galva labai negražiai atsilenkė atgal, todėl jaučiuosi tikrai blogai. Tai blogas veiksmas“, – tvirtino jis.

NBA lyga dėl šio epizodo N. Jokičiui gali pritaikyti sankcijas, tačiau komandos treneris Michaelis Malone'as tvirtina, kad tuo rūpinsis tik tada, kai sulauks žinių iš lygos.

„Nesuksiu galvos ir nebandysiu žvelgti į krištolinį rutulį spėliodamas, kas atsitiks. Kai sulauksime žinių, tada ir reaguosime. O dabar nematau priežasčių, kodėl Nikola neturėtų žaisti artimiausiose rungtynėse“, – teigė treneris.

Iki incidento serbas buvo spėjęs surinkti trigubą dublį – pelnyti 25 taškus, atkovoti 15 kamuolių ir atlikti 10 rezultatyvių perdavimų. „Nuggets“ rungtynes namie laimėjo 113:96.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)