„Lakers“ prezidento pareigas Johnsonas perėmė iš 2017-ųjų vasarį atleisto Mitcho Kupchako, šiuo metu užimančio identišką postą Šarlotės „Hornets“ klube. Magico vadovaujamu laikotarpiu tituluočiausias NBA Vakarų konferencijos klubas dvejus metus iš eilės nesugebėjo patekti į atkrintamąsias varžybas.

Šią vasarą Kalifornijos valstijos organizacija į savo klubą prisiviliojo ryškiausią pastarųjų metų lygos žvaigždę LeBroną Jamesą. Visgi „Karaliumi“ tituluojamo krepšiniko atvykimas į Los Andželą buvo toli nuo karališko – 35 pergales pernai iškovojusi komanda prieš paskutiniąsias sezono rungtynes su Portlando „Trail Blazers“ savo sąskaitoje turėjo 37 pergales.

Šio sezono metu Johnsonas buvo pareiškęs, jog ateinančią vasarą atgabens į „Lakers“ dar vieną superžvaigždę, tačiau šiąnakt, pranešdamas apie savo sprendimą, teigė, jog „tiesiog nori vėl mėgautis gyvenimu“.

Šių metų vasarą Los Andželo organizacija aktyviai vedė derybas su Naujojo Orleano „Pelicans“ dėl aukštaūgio Anthony Daviso įsigijimo, tačiau Luizianos valstijos klubas nepriėmė nė vieno iš „Lakers“ pasiūlymų.

Vienas geriausių visų laikų įžaidėjų konferencijos metu atskleidė, jog apie savo sprendimą nebuvo informavęs klubo savininkės Jeannie Buss ar generalinio vadybininko Robo Pelinkos. Apie netikėtą Johnsono žingsnį klubo atstovai sužinojo tik minėtosios konferencijos metu.