36-erių metų veteranas net keturiolika sezonų praleido NBA pirmenybėse, kuriose spėjo pasižymėti keliais svarbiais iškovotais trofėjais.

2003-ių metų naujokų biržoje 21-uoju šaukimu Atlantos „Hawks“ klubo pakviestas krašto puolėjas per savo karjerą spėjo apsivilkti ir Finikso „Suns“, tuometinių Šarlotės „Bobcats“, „Spurs“ ir Jutos „Jazz“ marškinėlius.

Po pirmųjų dviejų Atlantoje praleistų sezonų į „Suns“ gretas persikėlęs Diaw iš pagalbinio krepšininko tapo universalumu išsiskyrusiu svarbiu Finikso klubo rotacijos nariu.

2005-06 metų pirmenybėse 13,3 taško, 6,9 atkovoto kamuolio ir 6,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes rinkęs prancūzas už savo progresą buvo apdovanotas labiausiai patobulėjusio sezono krepšininko titulu.

Arizonos valstijos klubo dėmesį Diaw patraukė 2005-ųjų metų Europos krepšinio čempionate. Į simbolinį geriausių turnyro krepšininkų penketuką išrinktas žaidėjas padėjo Prancūzijos rinktinei Serbijoje ir Juodkalnijoje vykusiame čempionate iškovoti bronzos medalius.

Savo tarptautinių trofėjų kolekciją Borisas papildė 2011-ais metais Lietuvoje iškovotu Europos čempionato sidabro medaliu, po dvejų metų Slovėnijoje iškovotu auksu bei 2014-ųjų pasaulio čempionato ir prieš trejus metus Prancūzijoje vykusių Europos pirmenybių bronzos medaliais.

Sėkmingiausius už Atlanto praleistus karjeros laikus Diaw išgyveno San Antonijuje, kur prieš ketverius metus kartu su „Spurs“ iškovojo NBA čempiono titulą. Minėtajame sezone patyręs krepšininkas iš toli atakavo net 40 procentų tikslumu.

Tiago Splitter, Manu Ginobili, Borisas Diaw ir Patty Millsas

Pastaruosius metus prancūzas praleido Paryžiaus „Levallois Metropolitans“ ekipoje.

Nacionaliniame čempionate Diaw įrodė vis dar turįs parako ir pasižymėjo 11,1 taško, 6,4 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvių perdavimų vidurkiais.

Panašius rodiklius veteranas fiksavo ir Eurocup pirmenybėse, kuriose per rungtynes vidutiniškai rinko po 11 taškų, 7,1 atkovoto kamuolio ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Išskirtine asmenybe už aikštės ribų laikytas krepšininkas garsėjo savo nenumaldomu potraukiu espresso kavai bei kokybiškam vynui, o savo ekscentriškumą vainikavo prieš trejus metus išleisdamas knygą vaikams apie begemotus.