Pagrindine Riverso įsigijimo priežastimi tapo pagrindinio „Rockets“ įžaidėjo Chriso Paulo patirta trauma. 33-ejų metų aikštės generolas šią savaitę susižalojo dešiniąją pakinklę sausgyslę ir, preliminariais duomenimis, negalės padėti komandai mažiausiai 2-3 savaites.

Sezoną tik viena per pirmuosius šešis susitikimus iškovota pergale pradėjęs Hjustono klubas ilgą laiką žengė Vakarų konferencijos turnyrinės lentelės apačioje, tačiau iki Paulo iškritimo iš rikiuotės buvo pasiekęs penkių pergalių seriją.

Itin įtemptoje kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas atsidūrę praėjusio sezono Vakarų konferencijos finalo dalyviai įžaidėjo iškritimą tikėjosi kompensuoti suteikdami didesnį žaidybinių minučių skaičių vasarą į ekipą iš Finikso „Suns“ atvykusiam Brandonui Knightui. Visgi šio krepšininko įsiliejimas į komandą kol kas klostėsi itin sunkiai.

Nuo 2017-ųjų metų vasario dėl kelis kartus atsinaujinusios kryžminių kelio raiščių traumos nerungtyniavęs Knightas per pirmąsias šešerias Hjustone sužaistas rungtynes viso surinko tik 8 taškus ir atliko vos 1 rezultatyvų perdavimą.

Tik prieš šį sezoną į Vašingtoną persikėlęs Riversas praėjusią savaitę tapo Trevoro Arizos mainų dalimi. Po šio susitarimo krepšininko agentas informavo „Suns“ atstovus, jog jo klientas nenori rungtyniauti Finikso klube ir sieks, jog jo kontraktas būtų išpirktas. Arizonos valstijos organizacija patenkino tokį Riverso prašymą ir per likusią sezono dalį išmokės žaidėjui 12 milijonų JAV dolerių sumą.

Vašingtono klube Johno Wallo dublerio pareigas ėjęs įžaidėjas per 29 sužaistas rungtynes pasižymėjo 7,2 taško ir 2 rezultatyvių perdavimų vidurkiais, o iš žaidimo atakavos vos 39 procentų taiklumu. Prastesnį rodiklį pastarojoje statistikos kategorijoje Riversas fiksavo tik savo debiutiniame 2012-13 metų sezone, atstovaudamas tuometiniam Naujojo Orleano „Hornets“ klubui.

Geriausią karjeros sezoną vyriausiojo Los Andželo „Clippers“ trenerio Doco Riverso sūnus sužaidė pernai, kai rungtyniaudamas šiame klube vidutiniškai rinko po 15,1 taško ir 4 rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

Austino atvykimas į „Rockets“ ekipą bent iš dalies gali būti laikomas kontroversišku. Pastaraisiais metais NBA užkulisiuose buvo plačiai spekuliuojama, jog pagrindine „Clippers“ tarpusavio santykių problema buvo išskirtinis vyriausiojo trenerio dėmesys savo sūnui, užrūstinęs tiek DeAndre Jordaną, tiek Blake‘ą Griffiną, tiek su Riversu ir vėl kartu rungtyniausiantį Paulą.

DeAndre Jordanas, Chrisas Paulas, Austinas Riversas

Tokius gandus tik dar labiau pakurstė dar šių metų sausį Los Andžele vykusių „Rockets“ ir „Clippers“ rungtynių metu įvykęs incidentas. Paties Paulo vedami Riverso ir Griffino komentarų neapsikentę Hjustono krepšininkai po susitikimo įsiveržė į šeimininkų komandos rūbinę, o įsiliepsnojusias aistras galiausiai gesino į įvykio vietą iškviesta Los Andželo policija.

Nepaisant to, ESPN reporteris Adrianas Wojnarowski praneša, jog Hjustono klubo valdyba prieš atlikdamą šį žingsnį konsultavosi su komandos krepšininkais ir nesulaukė didelio jų pasipriešinimo tokiam sprendimui. 17 pergalių ir 15 pralaimėjimų savo sąskaitoje turintys „Rockets“ šiuo metu žengia septintoje Vakarų konferencijos vietoje.