Susitikimą ne pačia sėkmingiausia atkarpa pradėję „Pacers“ dar iki pirmojo kėlinio vidurio sugebėjo perimti iniciatyvą į savo rankas.

Nors pirmąjį tolimą metimą prametę šeimininkai po šio epizodo pataikė net septynis metimus iš eilės, varžovų klaidas sėkmingai provokavę Darrenas Collisonas ir Victoras Oladipo padėjo Indianos komandai pelnyti dvylika taškų be atsako ir persverti rezultatą savo naudai.

Artėjant ketvirčio pabaigai aikštėje pasirodęs Domantas Sabonis prametė pirmuosius du metimus, tačiau traumos suketltą individualaus žaidimo pojūčio trūkumą kompensavo dviem gražiais rezultatyviais perdavimais Oladipo ir Cory Josepho tritaškiams.

Iki ilgosios pertraukos po 4 taškus ir atkovotus kamuolius surinkęs Domas kartu su komanda niekaip negalėjo palaužti kovingai nusiteikusių „Kings“ pasipriešinimo. Taškas į tašką vykusioje kovoje šeimininkai niekuo nenusileido absoliučiais favoritais laikytiems Indianos krepšininkams.

Antroji susitikimo pusė tapo įsimintinos bendrapavardžių varžovų kovos lauku. Bojanas ir Bogdanas Bogdanovičiai keitėsi taikliais metimais ir tempė savo komandas į priekį sėkmingu žaidimu.

Kartu net 46 taškus pelniusių Balkanų krepšininkų rezultatyvumo lenktynėse triumfavo Indianos ekipai atstovaujantis Kroatijos rinktinės narys, sugebėjęs pasižymėti ir keturiais taškais vienos atakos metu.

Nepaisant efektingų epizodų ir puikaus Oladipo žaidimo ketvirtame kėlinyje, Sakramento žaidėjai lemiamomis akimirkomis fantastiškų Buddy Hieldo ir Bogdanovičiaus tritaškių dėka turėjo galimybę išplėšti pratęsimą, tačiau lemiamas serbo šūvis per visą aikštę buvo netikslus.

Ketvirtame kėlinyje be keitimų rungtyniavęs Sabonis ant suolo sėdo tik likus pusei minutės iki rungtynių pabaigos, vietą aikštėje užleisdamas stabilesniu taiklumu iš trijų taškų zonos pasižyminčiam Mylesui Turneriui.

Solidžiomis užtvaromis ir geru žaidimo skaitymu išsiskyręs lietuvis viso per 24 sužaistas minutes surinko 8 taškus (4/6 met.), 8 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir vieną prarastą kamuolį.

Antrose rungtynėse iš eilės bent 3 kartus sėkmingai komandos draugams asistavęs Domas tokį pasiekimą užfiksavo tik penktą sykį šiame sezone.

Rungtynių didvyriu Indianos gretose, kaip jau įprasta, tapo Visų žvaigždžių rungtynėse šiemet debiutavęs Oladipo. Aštriais prasiveržimais ir taikliais tritaškiais ketvirtame kėlinyje „Kings“ gynybą draskęs gynėjas pasižymėjo ir žadą atimančiu epizodu po savuoju krepšiu, kai galingai blokavo varžovų vidurio puolėjo Willie Cauley-Steino dėjimą.

Trejus metus Sakramento klube praleidęs Collisonas sugrįžimą į Kalifornijos sostinę užbaigė surinkęs 8 taškus ir 9 rezultatyvius perdavimus.

„Kings“: Bogdanas Bogdanovičius 21 (4/9 trit.), Buddy Hieldas 20 (4/7 trit., 7 atk. kam.), Willie Cauley-Steinas 19 (9/11 met., 7 atk. kam., 5 rez. perd.), Frankas Masonas 12 taškų.

„Pacers“: Bojanas Bogdanovičius 25, Victoras Oladipo 24 (9/14 met.), Thaddeusas Youngas 18 taškų (8 atk. kam.).

Artimiausias rungtynes „Pacers“ žais pirmąją Šventų Velykų dieną, kai svečiuose susitiks su Los Andželo „Clippers“ ekipa.