Pasak „Sacramento Bee“ apžvalgininko Jasono Andersono, apie D. Foxo galimus mainus tarpsezoniu net nebuvo kalbos, tačiau dabar klubas pakeitė savo prioritetus.

„Kings“ rezultatai šį sezoną nuviliantys – iškovota 18 pergalių ir patirtos 28 nesėkmės. 11-oje Vakarų konferencijos vietoje esanti komanda net nepatektų į taip vadinamas „įkrintamąsias“ kvalifikacines varžybas.

Taip pat tarpsezoniu buvo kalbama, kad Sakramento klubas norėtų mainais gauti Filadelfijos „76ers“ komandos žvaigždę Beną Simmonsą. Tačiau tuomet kliūtis buvo tai, kad „Kings“ nenorėjo į šiuos mainus įtraukti D. Foxo.

Leidinys „The Athletics“ teigia, kad tiek B. Simmonsas, tiek D. Sabonis yra didžiausi Sakramento klubo prioritetai prieš užsidarant NBA mainų langui vasario 10 dieną.

Vis dėlto, D. Foxo išsiuntimas iš Sakramento daugeliui atrodo skubotas. Gynėjui yra vos 24-eri metai ir jis tik pradėjo atidirbinėti 2020 metais pasirašytą maksimalią penkerių metų 163 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Proveržį praėjusį sezoną išgyvenęs D. Foxas vidutiniškai per rungtynes pelnė 25,2 taško, atliko 7,2 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo 3,5 kamuolio, perėmė1,5 kamuolio.

Klubas vylėsi, kad šie skaičiai 2021-2022 metų sezoną daug labiau augs, tačiau prašovė.

Per 42 rungtynes šį sezoną D. Foxas vidutiniškai pelno 20,9 taško, atkovoja 3,7 kamuolio ir atlieka 5,1 rezultatyvaus perdavimo. Tritaškius jis meta prasčiausiai per visą savo karjerą – vos 25,3 proc. taiklumu.

Skirtingai nei D. Foxas, D. Sabonis jau dukart dalyvavo NBA Visų žvaigždžių rungtynėse ir ten pat gali patekti ir šiais metais.

Lietuvis vidutiniškai per rungtynes šį sezoną pelno 18,9 taško, atkovoja 11,9 kamuolio, atlieka 4,7 rezultatyvaus perdavimo ir perima 1 kamuolį. Dvitaškius jis meta 57,3 proc. taiklumu, o tritaškius – 31,4 proc.

2016 metais NBA naujokų biržoje 11-uoju šaukimu pakviestas D. Sabonis iš pradžių apsivilko Oklahomos „Thunder“ marškinėlius, tačiau po sezono buvo išmainytas ir persikėlė į Indianos „Pacers“, kur žaidžia nuo 2017 metų.

Jei lietuvis vis dėlto būtų įsuktas į mainus, jam tai būtų trečioji komanda karjeroje. Triskart geriausiu Lietuvos krepšininku išrinktas Domantas dukart dalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, o pernai laimėjo NBA Įgūdžių konkursą.

Šį sezoną D. Sabonis dvikovoje su Jutos „Jazz“ pagerio savo rezultatyvumo rekordą – pelnė 42 taškus.

Jis pranoko ir 14 metų gyvavusį legendinį Lino Kleizos pasiekimą – 2008-ųjų sausio 18 dieną LK suvertė 41 tašką per 42 minutes, beje, taip pat į „Jazz“ krepšį.

Praėjusių metų gruodį „Pacers“ klubas buvo pasirengęs imtis pokyčių ir įtraukti į mainus ne tik D. Sabonį, bet ir vidurio puolėją Mylesą Turnerį bei gynėją Carisą LeVertą.

Kaip Sakramento, taip ir Indianos klubas nėra patenkintas rezultatais – „Pacers“ su 15 pergalių ir 29 pralaimėjimais užima 13-ą vietą Rytų konferencijoje. Tai reikštų, kad „Pacers“ nepateks į atkrintamąsias varžybas antrus metus iš eilės, kai prieš tai atkrintamosiose varžybose žaidė 5 metus iš eilės.

Savo ruožtu Sakramento komanda atkrintamųjų varžybų ribos neperkopė nuo 2005-2006 metų sezono. Pastaruoju metu tai ilgiausias periodas tarp visų NBA lygoje žaidžiančių komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)