Svečių iš Indianos siekį iškovoti pergalę ženkliai palengvino „Celtics“ gretas išretinusios traumos. Šeimininkams šiąnakt nepadėjo starto penketo nariai Alas Horfordas ir Jaylenas Brownas, o po ilgosios pertraukos vietos sirgaliai aikštėje nebeišvydo ir rezultatyviausio komandos krepšininko Kyrie Irvingo.

Bostono įžaidėjas kenčia kairiojo kelio skausmus, kuriems paūmėjus klubo medikai nusprendė nerizikuoti po 24,7 taško per rungtynes renkančio krepšininko sveikatos būkle. Dukart atsinaujinusi kairiojo kelio trauma užkirto Kyrie kelią į aikštę ir 2015-ųjų metų NBA superfinale.

Minimalų sužeidimą šiąnakt patyrė ir Domantas Sabonis. Antroje rungtynių pusėje lietuviui besigrumiant dėl kamuolio po varžovų krepšiu jo kairės akies voką žaidybinėje situacijoje perrėžė „Celtics“ atstovaujantis vokietis Danielis Theissas.

Simboliška, jog kelios minutės prieš šį epizodą Domas per varžovą atliko itin agresyvų dėjimą iš viršaus, pakėlusį ant kojų visą „Pacers“ atsarginių krepšininkų suolelį.

Po antrojo kontakto su Theissu Sabonis kuriam laikui susmuko ant „TD Garden“ arenos parketo, tačiau po komandos draugo pražangos savo jėgomis paliko aikštę. Vienam iš Indianos klubo darbuotojų apžiūrėjus Domanto akį, lietuvis buvo išvestas į svečių komandos rūbinę.

Praėjus kelioms minutėms Domas grįžo prie komandos draugų ir buvo pasiruošęs tęsti rungtynes, tačiau vyriausiasis „Pacers“ treneris Nate'as McMillanas paskutinėmis susitikimo minutėmis aikštėje laikė Mylesą Turnerį ir Thaddeusą Youngą.

Per 19 aikštėje praleistų minučių Sabonis spėjo surinkti 10 taškų (5/9 met.), 6 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius bei po vieną klaidą ir asmeninę pražangą.

Gruodžio 18-ąją Indianoje vykusiose rungtynėse po Bojano Bogdanovičiaus klaidos itin apmaudžiai pergalę iš savo rankų paleidę „Pacers“ šiąnakt vos nepakartojo panašaus scenarijaus. Iki permainingų rungtynių pabaigos likus žaisti tik keletą sekundžių svečiai pirmavo keturių taškų skirtumu, tačiau suteikė „Celtics“ nelauktą galimybę išplėšti pratęsimą.

NBA debiutantas Jaysonas Tatumas likus pusantros sekundės pataikė dvitaškį iš po krepšio, ir kamuolys atiteko „Pacers“ ekipai. Visgi ruošiantis jį grąžinti iš už galinės linijos mačo arbitrai užfiksavo Victoro Oladipo pražangą prieš Marcusą Morrisą, padovanojusią atakos teisę kovingiesiems Bostono krepšininkams.

Paskutinysis Terry Rozier metimas buvo netikslus ir Indianos krepšininkai lengviau atsikvėpė sugebėję pirmą kartą šiame sezone pranokti „Celtics“ ekipą.

Vėlyvosiose nakties rungtynėse Los Andžele pralaimėjimą patyrė Klivlando „Cavaliers“, nusileidę vietos „Lakers“ krepšininkams. Šis rezultatas lėmė, jog prieš sezoną viena prasčiausių lygos komandų laikyti „Pacers“ pakilo į trečiąją Rytų konferencijos vietą.

„Celtics“: Marcusas Smartas 20 (6/12 trit., 8 rez. perd.), Jaysonas Tatumas 19, Terry Rozier 16, Marcusas Morrisas 10 taškų.

„Pacers“: Victoras Oladipo 27 (10/20 met.), Mylesas Turneris 19 (10 atk. kam.), Bojanas Bogdanovičius 14 (4/5 trit.), Domantas Sabonis 10 taškų.

Artimiausias rungtynes Indianos krepšininkai naktį iš antradienio į trečiadienį žais Filadelfijoje, kur jų laukia akistata su vietos „76ers“ klubu.