Lietuvis turi dar metus galiosiančią sutartį su Indianos klubu, pagal kurią 2019-20 metų pirmenybėse Domui atiteks kiek didesnė nei 3,5 milijono JAV dolerių suma.

Jei Sabonis ir „Pacers“ nesusitars dėl išankstinio naujoko sutarties pratęsimo, kitą vasarą aukštaūgis taps apribotu laisvuoju agentu.

Nors tokio scenarijaus atveju Indianos klubas turėtų teisę išlyginti bet kokią lietuvio pasirašytą sutartį ir išlaikyti jį savo gretose, 2020-ųjų laisvųjų agentų rinką sudarysiančio talento stoka gali gerokai pakelti Sabonio vertę. Išlaikydami aukštaūgį savo sudėtyje artėjančiam sezonui „Pacers“ rizikuotų būti priversti kitą vasarą atsisakyti aptartosios teisės ir paleisti jį į kitą organizaciją.

Šiais metais išankstinio naujoko sutarties pratęsimo derybos gali būti vedamos iki reguliariojo sezono išvakarių – „Pacers“ ir Sabonis susitarti dėl naujo kontrakto privalo iki nakties iš pirmadienio į antradienį, 3 val. Lietuvos laiku.

Jeigu Indianapolio organizacija sugebės išsiųsti lietuvį į kitą klubą iki minėtojo termino pabaigos, naujasis klubas perims išankstinio sutarties pratęsimo teisę.

Tokia situacija 2012-ų metų tarpsezonyje pasinaudojo Hjustono „Rockets“, pasirašę išankstinį naują kontraktą su vos prieš kelias dienas į klubą iš Oklahomos „Thunder“ mainų keliu atvykusiu Jamesu Hardenu.

Jei „Pacers“ per šį terminą neras mainų partnerio, klubas vis vien galės iškeisti Sabonį bet kuriuo metu iki mainų lango užsivėrimo vasario 7-ą dieną. Tiesa, siekdamas išlaikyti lietuvį savo gretose naujasis jo klubas tokiu atveju ateinančią vasarą turėtų įveikti kitų organizacijų konkurenciją laisvųjų agentų rinkoje.

Pasak žinią apie Indianapolio organizacijos aktyvias pastangas išmainyti lietuvį paviešinusio Amicko, „Pacers“ ir Sabonis yra toli nuo susitarimo dėl naujo kontrakto.

Susidomėjimo aukštaūgiu netrūksta, tačiau, žurnalisto teigimu, Indianos klubas kol kas už Domą reikalauja potencialius partnerius atbaidančios išpirkos.

Praėjusiame sezone jaunasis Sabas fiksavo geriausius karjeros statistinius vidurkius rinkdamas po 14,1 taško, 9,3 atkovoto kamuolio ir 2,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes bei iš žaidimo atakuodamas 59 proc. taiklumu. Pagal pastarąjį rodiklį lietuvis buvo septintas visoje NBA lygoje.

Solidus aukštaūgio žaidimas leido vos 5 rungtynes starto penkete pradėjusiam Domantui užimti antrą vietą geriausio šeštojo žaidėjo rinkimuose.

48 pergales reguliariajame sezone iškovoję „Pacers“ pirmajame atkrintamųjų varžybų etape rezultatu 0:4 nusileido Bostono „Celtics“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)