Nuo atsarginių suolo kylantis, bet vidutiniškai net po 14,1 taško ir 8,9 atkovoto kamuolio per dvikovą renkantis D. Sabonis šiemet kol kas labai rimtai pretenduoja ir į geriausio apskritai NBA šeštojo žaidėjo apdovanojimą – tokio įvertinimo nėra gavęs dar nė vienas lietuvis.

Prieš beveik jau tris dešimtmečius (1992 m.) labai arti šio prizo buvo taip pat tikras kovotojas iki kaulų smegenų Šarūnas Marčiulionis iš „Golden State Warriors“, kuris metė po 18,9 taško ir minėtuose rinkimuose nusileido tik Detlefui Schrempfui.

D. Sabonis dar šį sezoną gali pakeisti istoriją: jo vardas vis garsiau skamba ne tik Indianoje, bet ir visoje NBA. Štai po paskutinių rungtynių su Filadelfijos „76-ers“ (94:100) apie mūsiškį, pelniusį 16 taškų ir sugriebusį 11 kamuolių, prabilo net gyvos lygos legendos – Tracy McGrady ir Paulas Pierce'as.

Jie dalyvavo garsioje ESPN laidoje „The Jump“, kurią veda Rachel Nichols, ir aptarė Domanto skrydį bei dėjimą per Joelį Embiidą.

Abi NBA garsenybės D. Saboniui skyrė 9 balus iš 10 ir paaiškino, ko lietuviui pritrūko iki idealaus įvertinimo.

„Uch! Man patinka šis dėjimas. 9, nes norėčiau šiek tiek daugiau entuziazmo iš jo. Kad jis šauktų varžovui į veidą. Parodyk jam, kad ką tik įdėjai per jį! Patikėk manimi, jei viskas būtų įvykę atvirkščiai, J. Embiidas taip ir darytų“, – mokė lietuvį 2000-tųjų NBA dėjimų konkurso finalininkas T. McGrady.

Su juo sutiko ir P. Pierce'as, pasigedęs išraiškingumo.

„Jis nenužvelgė varžovo ir nerėkė. Tai – vieninteliai dalykai, dėl kurių aš atimu iš jo vieną balą. Bet vis tiek 9“, – teigė Paulas.

Tiek T. McGrady, tiek P. Pierce'as maksimalius balus (po 10) iškėlė kitiems dviem įspūdingiausiems savaitės dėjimams, kuriuos NBA aikštelėse atliko Aaronas Gordonas ir Donovanas Mitchellas.

Siūlome pasižiūrėti šios laidos ištrauką:

Naktį iš penktadienio į šeštadienį „Pacers“ su D. Saboniu Majamyje kausis prieš vietos „Heat“ klubą.