Beveik dvidešimties minučių trukmės pokalbyje A. Karnišovas palietė Paulo Millsapo atvykimo į Kolorado valstiją, Kennetho Fariedo nepasitenkinimo dėl atsarginio žaidėjo rolės ir atakuojančio gynėjo Gary Harriso kontrakto pratęsimo temas.

Pastarojo krepšininko situaciją lietuvis įvardino kaip progresuojančią: „Jis yra labai svarbi to, ką mes stengiamės čia pastatyti, dalis, jis įkūnija mūsų viziją. Nepaisydamas jo pavardės patekimo į mainų gandus jis išliko šaltakraujišku ir tapo puikiu mūsų komandos lyderiu. Mes stengiamės rasti būdų išlaikyti jį Denveryje kuo ilgesniam laikui.“

DELFI NBA mūsų skaitytojams pateikia generalinio vadybininko interviu su reportere Alexis Perry vertimą į lietuvių kalbą.

– Kokie jūsų pirmieji įspūdžiai iš treniruočių stovyklos ir trejų pirmųjų ikisezoninių rungtynių?

– Kol kas viskas tvarkoje, iškovojome tris pergales, o mūsų žaidėjai turėjo labai gerų epizodų. Paulas Millsapas puikiai atrodė trečiame rungtynių su „Warriors“ kėlinyje, Gary (Harrisas) gerai sužaidė prieš „Lakers“, o trečiajame susitikime visi atrodė nuostabiai. Mes pataikėm devyniolika tritaškių ir turėjom daug parako.

Pagrindinis dėmesys buvo skirtas gynybai, ir kol kas matome, jog žaidėjai vis dar bando įprasti vienas prie kito. Klaidos leidžia varžovams rinkti lengvus taškus, tad mes stengiamės jas eliminuoti. Šiuo metu visi bando įprasti prie žaidimo kartu ir trenerių nustatytos rotacijos.

– Vyriausiasis treneris Mike'as Malone'as po trečiadienio rungtynių buvo stipriai nepatenkintas komandos žaidimu gynyboje. Ar sudėtyje yra pakankamai detalių, leisiančių patobulėti šioje aikštės pusėje?

– Treneris Malone'as savo darbą dirba kietai net pirmaujant 24-ių taškų skirtumu, tam ir reikalingos ikisezoninės rungtynės. Manau, kad kitas mūsų laukiantis žingsnis, matant gerai žaidžiančius krepšininkus, yra tikslus rotacijos apsibrėžimas iki sezono starto spalio 18-ą dieną.

Mums liko du susitikimai. Šių metų pasiruošimas sezonui yra kitoks, jis daug trumpesnis, nei iki šiol. Todėl daugiau dėmesio skiriame saviems reikalams, o ne šito ar ano žaidėjo išbandymui skirtingose situacijose. Turime greitai nuspręsti kaip žaisime pirmosiose oficialiose rungtynėse.

– K. Fariedas susitikimo su žiniasklaida dieną išreiškė stiprų norą būti starto penketo nariu. Kaip vertinate tokį viešą pasisakymą?

– Sveikintinai. Tai kovingumo dvasia, ir mes norime, kad mūsų treniruočių stovykla būtų kovinga. Nenorime žaidėjams tiesiog duoti žaidybinio laiko, norime, kad jie jo užsitarnautų. Tai geras požiūris. Kas įrodys savo vertę ikisezoninėse rungtynėse, tas ir gaus progą žaisti.
Kennethas Fariedas

– Kaip P. Millsapui sekasi aklimatizuotis naujos komandos treniruočių stovykloje?

– Tai veteranų stiprybė – jie puikiai pažįsta savo kūną ir tiksliai žino kada pamažu pasieks savo optimalią fizinę formą. Žinoma, Paulas pirmą kartą žaidžia su naujais komandos draugais, tad jie mokosi vienas kito stiprybių. Ypač jų duetas su Nikola (Jokičiumi) turės pažinti vienas kito tendencijas.

Tačiau ikisezoninėse rungtynėse buvo daug pozityvių dalykų, kaip jau minėtasis kėlinys rungtynėse su „Warriors“, per kurį Millsapas pelnė 16 taškų. Pernai mes susidurdavome su sunkumais rungtynių pabaigose, manau, kad šiais metais svarbiausiomis akimirkomis kamuolys bus Paulo arba Nikolos rankose. Šiame sezone neturėsime problemų svarstydami kam patikėti lemiamus metimus.

– Su kokiais didžiausiais iššūkiais tenka susidurti komplektuojant sudėtį dabartinėje NBA lygoje, ypač kai tiek daug žvaigždžių šią vasarą pakeitė klubus?

– Svarbiausia išlaikyti tęstinumą ir nepervertinti nei savo pergalių, nei savo pralaimėjimų. Išlaikyti blaivų protą šio proceso metu. Manau, jog mes taip pat turime rasti teisingą balansą tarp jaunų žaidėjų ir veteranų skaičiaus. Tokių krepšininkų kaip Paulas. Kiek anksčiau mes bandėme prisivilioti Dwyane'ą Wade'ą, mūsų rūbinėje reikia tokių žaidėjų, kurie būtų matę viską.

Paulas keturis kartus iš eilės žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse ir buvo 60 pergalių pasiekusios komandos nariu. Mes labai norėjome savo perglaių formulę papildyti tokio plauko žaidėju. Pernai buvome viena iš trijų jauniausių lygos komandų, todėl pasirašę su juo sutartį esame labai laimingi. Jis tikras profesionalas ir puikus komandos draugas. Jaunieji mūsų krepšininkai linksta link tokio pavyzdžio ir iš jo mokosi.

– Didysis šio sezono klausimas yra ar „Nuggets“ sugebės grįžti į atkrintamąsias varžybas, bet kokį progresą norėtumėte pamatyti pirmųjų sezono mėnesių metu?

– Progresas yra geras žodis. Mes niekada nenorime išsikelti sau konkretaus pergalių skaičiaus. Atkrintamosios yra mūsų tikslas, tačiau kurią vietą užėmę į jas pakliūsime – nežinia. Bet iš pastarųjų metų matau, jog privalome gerai pradėti sezoną. Stipriai pabrėžėme pirmųjų 20-ies rungtynių svarbą ir tikimės po jų turėti teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą, taip pagerindami pernykštį rezultatą.

Pernai buvome arti patekimo į atkrintamąsias, tad šie metai turėtų būti geri. Manau, jog mes turime būrį jaunų ir patobulėjusių žaidėjų bei pasipildėme P. Millsapu. Tikimės, jog žaidėjai išliks sveiki. Tai visada labai svarbus faktorius.