Būtent šio specialisto indėlis pernai buvo laikomas pagrindine „Rockets“ sėkmės priežastimi. Dvejus metus klube praleidęs Bzdelikas padėjo komandai sustiprinti praeityje silpniausia jos žaidimo dalimi laikytą komandinę gynybą.

Atvykęs į Hjustoną treneris įdiegė susikeitimu ginamaisiais paremtą filosofiją, padėjusią Hjustono krepšininkams 2017-18 metų sezone užfiksuoti šeštą geriausią gynybos reitingą visose NBA pirmenybėse. Pirmajame savo darbo sezone Bzdelikas pakėlė „Rockets“ gynybą iki 18-os pozicijos – iki jo atvykimo Raketos pasižymėjo tik 21-u geriausiu gynybos reitingu.

Svariai prie klubo rekordu tapusių 65 pergalių prisidėjęs specialistas šią vasarą nusprendė daugiau laiko praleisti su šeima ir paskelbė baigiąs savo karjerą. Visgi šiąnakt pasirodę pranešimai atskleidė, jog Bzdelikas išsprendė visas šeimynines problemas ir yra pasiruošęs grįžti į „Rockets“ trenerių štabą.

Pagrindinio gynybos koordinatoriaus bei dviejų individualiai gynyboje pajėgių krepšininkų Trevoro Arizos ir Luco Mbah a Moutes šio tarpsezonio metu netekusi komanda po aštuonerių sužaistų rungtynių geriausiai besiginančių lygos komandų sąraše užėmė vos 23-ią poziciją.

Svarbią žinią savo gerbėjams paviešino ir Klivlando „Cavaliers“ klubas. Atleistą vyriausiąjį trenerį Tyronną Lue jo poste pakeitęs buvęs jo asistentas Larry Drew po ilgų derybų sutiko tapti laikinuoju vyriausiuoju Ohajo valstijos klubo strategu.

Drew išsiderėjo ne tik didesnį atlyginimą, bet ir dalinę garantiją 2019-20 metų sezonui. Jei „Cavs“ ateinančią vasarą nuspręs atsisveikinti su per savo karjerą Atlantos „Hawks“ ir Milvokio „Bucks“ vadovavusiu treneriu, organizacija privalės išmokėti jam neįvardintą finansinę kompensaciją.

Prieš antradienio naktį vykusias rungtynes Klivlando klubas buvo iškovojęs tik vieną pergalę ir patyręs aštuonias nesėkmes. Šis rezultatas duotuoju metu buvo blogiausias visoje NBA lygoje.