Nedaug trūko, kad įsibėgėjusios „Pacers“ komandos pergalių serija nutrūktų Indianapolio žiūrovų akivaizdoje, tačiau Victoras Oladipo tam įvykti neleido.

Rungtynės aikštės šeimininkams prasidėjo itin nesėkmingai. Po pirmojo kėlinio jie jau atsiliko 13 taškų, o antrajam įpusėjus „Pacers“ deficitas pasiekė rekordinę, 19 taškų ribą (34:53, 19 min.).

Visgi prieš ilgąją pertrauką Indianos komandai pavyko sumažinti atsilikimą (59:66), o po atsikvėpę šeimininkai pratęsė savo spaudima. Įpusėjus trečiajam kėliniui, po D. Sabonio rezultatyvaus perdavimo V. Oladipo pirmą kartą išvedė Indianos ekipą į priekį (84:83).

Atrodė, kad „Pacers“ perėmė iniciatyvą, tačiau visa drama dar buvo priešakyje.

Geriausią karjeros mačą žaidusio Trey Lyleso vedami svečiai ketvirtajame kėlinyje vėl sugebėjo nutolti – likus kiek mažiau nei 3 min. „Pacers“ atsiliko 106:114.

Visgi į neviltį varžovus variusio V. Oladipo tempiami šeimininkai sugebėjo išplėšti pratęsimą – rezultatą, pataisęs netaiklų savo lyderio metimą, likus 5 sek. išlygino Thaddeusas Youngas (114:114).

„Nuggets“ krepšininkai šio smūgio nebepakėlė. Per pratęsimą jie atrodė kaip nesavi, sukrapštė vos 2 taškus, o aikštėje savo sąlygas diktavo ir žaidimu jau mėgavosi „Pacers“ su iš visų aikštės pozicijų taikliai atakuojančiu V. Oladipo.

Apskritai paskutines 8 rungtynių minutes „Pacers“ laimėjo rezultatu 20:2.

Nuo suolo kilęs D. Sabonis šiose rungtynėse ant parketo praleido 20 min., per kurias pelnė 14 taškų (12 iš jų – iki ilgosios pertraukos), pataikydamas 6 iš 10 dvitaškių ir abi baudas. Taip pat lietuvis atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 1 kamuolį perėmė, 1 kartą suklydo ir 4 kartus prasižengė.

Lemiamą ketvirtojo kėlinio spurtą ir pratęsimą Domantas praleido tarp rezervinių žaidėjų, kurie įvykius aikštėje emocingai stebėjo sustoję greta atsarginių suolo. „Pacers“ treneriui Nate'ui McMillanui keitimų daryti lemiamu momentu net ir nereikėjo – aikštėje buvęs penketukas žaidė lyg iš natų.

Po mačo vienas pirmųjų Domanto glėbyje atsidūrė tikru herojumi tapęs V. Oladipo. Vasarą kartu su lietuviu iš Oklahomos „Thunder“ persikėlęs gynėjas šį vakarą pasiekė savo rezultatyvumo NBA lygoje rekordą.

Per 45 min. jis pelnė 47 taškus (9/16 dvit., 6/12 trit., 11/13 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Rezultatyviausią karjeros mačą sužaidusį žaidėją savo gretose turėjo ir „Nuggets“ (D. Saboniui gynyboje nemažai problemų kėlęs T. Lylesas pelnė 25 taškus), tačiau puolėjo pasiekimas nublanko prieš įspūdingą V. Oladipo šou.

„Pacers“: Victoras Oladipo 47, Mylesas Turneris 24 (8 atk. kam.), Taddeusas Youngas 18, Domantas Sabonis 14, Lance'as Stephensonas 12, Bojanas Bogdanovičius 7 taškai.

„Nuggets“: Trey Lylesas 25 (5/7 trit.), Gary Harrisas 21, Willas Bartonas 21, Wilsonas Chandleris 18 (8 atk. kam.), Jamalas Murray 13 taškų.

Kitas rungtynes „Pacers“ žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku – namie priims buvusią D. Sabonio ir V. Oladipo komandą iš Oklahomos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)