Naktį iš šeštadienio į sekmadienį namų arenoje 83:97 pralaimėję Milvokio „Bucks“ krepšininkams, „Raptors“ žaidėjai jau ketvirtą sezoną iš eilės suklupo NBA atkrintamųjų starte.

1:11 – toks šiurpus kanadiečių pirmųjų serijos rungtynių rezultatas per visą komandos istoriją. Ir 0:9 – dar baisesnis pasirodymas pirmojo etapo pirmosiose rungtynėse.

Tik prieš du mėnesius į Torontą atvykusiam Serge'ui Ibakai, kaip ir visiems komandos nariams bei gerbėjams, tokie istoriniai skaičiai užminė mįslę.

„Aš nežinau, kodėl, – pečiais truktelėjo Ispanijos pilietybę turintis aukštaūgis, pabrėžęs, kad visi ekipos nariai atrodė pasirengę atkrintamųjų ritmui. O jis tą tikrai gali pastebėti – „Raptors“ gretose jis yra daugiausiai atkrintamųjų rungtynių sužaidęs krepšininkas (90).

Vadovaujant D. Casey „Raptors“ pirmuosius atkrintamųjų varžybų pirmo etapo mačus pralaimėjo Bruklino „Nets“, Vašingtono „Wizards“, Indianos „Pacers“ ir dabar „Bucks“ komandoms. Iki šiol pradėjus kluptelėjimu pirmąjį etapą Toronto klubas peržengė tik kartą – pernai prieš „Pacers“ krepšininkus.

Bet praėjusiame sezone pirmąjį susitikimą kanadiečiai pralaimėjo ir Majamio „Heat“ ekipai, tačiau serijoje triumfavo 4-3. Suklupę dukart prieš Klivlando „Cavaliers“ jie vėliau sugebėjo atsitiesti ir netgi išlyginti serijos rezultatą 2-2 (galiausiai buvo eliminuoti 2-4).

O ir šiame sezone „Raptors“ daugybę kartų išsikapstė iš pačių sudėtingiausių situacijų – švęsdavo pergales net ir tuomet, kai varžovai susikraudavo dviženklį pranašumą. Ir pagal tokių laimėjimų skaičių kanadiečiams neprilygo nė vienas NBA klubas.

„Dėl kažkokios priežasties mes žaidžiame geriau, kai mūsų nugaros priremtos prie sienos“, – pabrėžė D. Casey.

Ir iš tikrųjų, kol kas atsitiesti „Raptors“ krepšininkams dar nėra taip sunku. Kur kas labiau situacija pablogėtų, jeigu į Milvokį jie vyktų serijoje atsilikdami 0-2.

„Be jokios abejonės privalome laimėti namuose prieš išvyką į Milvokį, – akcentavo DeMaras DeRozanas. – Jau esame atsidūrę tokiose situacijose, todėl suprantame savo užduotį ir kad ją įvykdyti nebus lengva.“

Komandoje prieš itin svarbų mūšį nuotaikas kiek praskaidrino D. Casey gimtadienis, kurio proga ekipos naujokai specialistui sudainavo dainą „Su gimimo diena“. Tačiau idealiausia dovana 60-mečiui būtų jo auklėtinių pergalė artėjančiose nakties rungtynėse.

Ir treneris žino, ką reikia daryti, norint išpakuoti dovaną.

„Paprasčiausias intensyvumas – turime atlaikyti jų fizinę jėgą visas 48 minutes. Pirmose rungtynėse momentais tai darėme sėkmingai, tačiau to nepakako. Pastarąsias kelias dienas akcentuojame fizinę jėgą, atakų tempą, atakų greitį, greitojo puolimo greitį. Stengiamės viską atlikti atkrintmųjų varžybų tempu ir intensyvumu“, – pasakojo D. Casey.

Serijoje iki keturių pergalių 0-1 atsiliekantys kanadiečiai „Bucks“ krepšininkus namų arenoje antrą kartą priims artėjančią naktį – mačas prasidės 2 val. Lietuvos laiku.

Visas serijos tvarkaraštis:

2 rungtynės – Toronte balandžio 19 d. 2 val. Lietuvos laiku
3 rungtynės – Milvokyje balandžio 21 d. 3 val. Lietuvos laiku
4 rungtynės – Milvokyje balandžio 22 d. 22 val. Lietuvos laiku
5 rungtynės* – Toronte balandžio 25 d. 2 val. Lietuvos laiku
6 rungtynės* – Milvokyje balandžio 28 d.
7 rungtynės* – Toronte balandžio 30 d.

* – jei prireiks