Karštų diskusijų centre atsidūrė vyriausiojo trenerio Dwane'o Casey darbo saugumo klausimas. Sirgaliams jau ne pirmą pavasarį reikalaujant pokyčių trenerių štabe Ujiri šiuo klausimu nebuvo toks kategoriškas, tačiau patikino, jog svarstys visus įmanomus variantus.

„Aš ir mes visi kartu įvertinsime, ką mes turime padaryti, kad pagaliau pasiektume savo tikslus. Tad taip, visi gali abejoti Casey, visi gali abejoti Kyle'u Lowry ar DeMaru DeRozanu kiek tik jų širdys geidžia. Tačiau aš turiu atsižvelgti į darbo pamatus.

Kaip klubo lyderis, aš privalau analizuoti tai, ką mes sugebėjome pasiekti per pastaruosius penkerius metus ir klausti savęs, ką mes pasiekėme per šį laikotarpį, ir kaip atrodys artimiausi penkeri metai. Tą aš ir darysiu, tą aš ir privalau padaryti.

Taip, mūsų ekipa turi silpnybių. Ir taip, mes turime ir stipriųjų pusių. Ir žinote ką? Jų turi ne visi. Pakartosiu dar kartą, lygoje čempionais tampa tik viena komanda, o visi kiti lieka nusivylę. Šią akimirką nusivylę esame ir mes.

Aš tikiu Dwane'u Casey, aš tikiu jo atliktu darbu. Tai niekuo nesiskiria nuo to, ką aš kalbėjau pernai. Patikėkite manimi, aš stengiuosi pasverti visus teigiamus ir neigiamus aspektus. (…) Treneris Casey mūsų organizacijai buvo tiesiog neįkainojamas.“

NBA: penktasis Raptors ir Wizards mūšis

Nuviliantys „Raptors“ rezultatai paskatino kalbas ne tik apie trenerio, bet ir apie sudėties pokyčius. Dalis žurnalistų net siūlė atsisveikinti su visais pagrindiniais klubo lyderiais ir renkant pralaimėjimus kovoti dėl aukščiausių ateities naujokų biržų šaukimų, tačiau Ujiri kategoriškai paneigė tokią galimybę.

„Šie klausimai gerokai skiriasi nuo tų, kuriuos aš girdėjau po serijos su Vašingtono ekipa. Tada visi sakė „galbūt šie vyrukai pagaliau subrendo pergalėms“. Tačiau norėdami pasiekti aukščiausius tikslus, mes turime įveikti aukščiausios klasės žaidėjus, ir privalome patys tokių turėti savo gretose.

Aš labai vertinu mūsų klubo darbuotojų sugebėjimą atrasti jaunus ir talentingus krepšininkus. Jei kažkas nori, kad mes išgriautumėme šitą sudėtį ir pradėtume nuo absoliutaus nulio, ne, mes čia to nedarysime.

Mes randame jaunus žaidėjus, kuriuos norime ugdyti, ir norime kovoti dėl pergalių. Kad ir kokiu keliu mes galime padėti jiems pasiekti žvaigždžių statusą, mes tai padarysime. Ką šie krepšininkai padarė su savo karjeromis, patekdami į Visų žvaigždžių rungtynes, pasiekdami naujus klubo pergalių rekordus... Manau, kad jie paneigia žmonių nuomonę apie juos.

Ne kiekviena organizacija gali bet kurią duotąją akimirką savo gretose turėti atskirai kartai unikalų krepšininką. Tokia situacija reikalauja strategijos, sėkmės, planavimo, pergalių – daugybės dalykų, ir aš manau, jog mes Toronte turime tam reikalingas struktūrą bei kultūrą. Vieną dieną mes pasieksime šį tikslą“.

Lietuvos krepšinio gerbėjų dėmesį turėtų patraukti faktas, jog nei straipsnyje pateiktose ištraukose, nei visos spaudos konferencijos metu Ujiri nei teigiamame, nei neigiamame kontekste nė karto nepaminėjo Jono Valančiūno.

Šeštąjį sezoną Toronto klube sužaidęs uteniškis šiemet aikštėje praleisdavo mažiausiai minučių per visą savo karjerą, tačiau pasižymėjo aukščiausiu žaidimo efektyvumu. Reguliariajame sezone JV per 22,4 vidutiniškai sužaistas minutes rinko po 12,7 taško ir 8,6 atkovoto kamuolio per rungtynes, o atkrintamosiose varžybose pasižymėjo 14,6 taško ir 10,5 kamuolio vidurkiais.