Geriausią lygos rezultatą išvykos rungtynėse šiame sezone demonstruojantys „Spurs“ varžovų arenose laimėjo jau dvidešimtąsias rungtynes iš dvidešimt ketverių. San Antonijaus klubas pergalę sugebėjo pasiekti nepaisant to, jog žaidė be savo lyderio Kawhi Leonardo, susitikimą praleidusio dėl dešinės plaštakos skausmų.

Solidų pasirodymą šiąnakt surengė Jonas Valančiūnas, likęs per plauką nuo jau devynioliktojo dvigubo dublio šiame sezone. Per 29 aikštėje praleistas minutes uteniškis viso surinko 9 taškus (2/7 met., 5/6 baud.), 13 atkovotų kamuolių, po 2 rezultatyvius perdavimus ir blokus bei vieną perimtą kamuolį. Visgi šią statistikos eilutę JV užbaigė keturiais prarastais kamuoliais ir penkiomis asmeninėmis pražangomis.

Per pastaruosius kalendorinius metus daugiau kamuolių nei šiąnakt Jonas prarado tik vieną kartą.

Toronto gretose bandydamas kompensuoti D. DeRozano netektį iniciatyvos ėmėsi Kyle‘as Lowry. Nepaisant to, jog sužaidė vienas rezultatyviausių sezono rungtynių, „Raptors“ įžaidėjas susidūrė su sunkumais atakuodamas iš žaidimo ir skirstydamas kamuolius komandos draugams.

Rungtynės išlaikė intrigą iki pat paskutiniųjų sekundžių, o bene geriausią galimybę iškovoti pergalę šeimininkai turėjo likus mažiau nei dvidešimčiai sekundžių, kai atsilikinėdami dviem taškais galėjo laikyti kamuolį iki ketvirtojo kėlinio pabaigos. Visgi Terrence‘as Rossas nusprendė atakuoti iš toli, o po jo netaiklaus metimo „Spurs“ atkovojo kamuolį rungtynių laikrodžiui rodant vienuolika sekundžių.

Pergalę nulemti galėjo LaMarcuso Aldridge‘o baudų metimai, tačiau aukštaūgis pataikė tik vieną metimą iš dviejų. Kitame aikštės gale dėjimu iš viršaus skirtumą iki minimalaus sumažino Normanas Powellas, o dar kartą prie baudų metimo linijos pastatytas L. Aldridge‘as ir vėl pelnė tik tašką.

Likus trims sekundėms „Raptors“ turėjo kamuolį savo rankose, tačiau nebeturėjo minutės pertraukėlių. N. Powello sudėtingas tolimas metimas iš aikštės vidurio buvo netaiklus, ir „Raptors“ patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės.

Po šešerių rungtynių pertraukos į aikštę grįžo Patrickas Pattersonas, su kurio netektimi sietos pastaruoju metu „Raptors“ patirtos nesėkmės. Krašto puolėjo sugrįžimas buvo solidus – 12 taškų per 21 minutę – tačiau nuo pralaimėjimo šeimininkų neišgelbėjo.

Paskutinį kartą ketverias rungtynes iš eilės Toronto ekipa buvo pralaimėjusi prieš 22 mėnesius – 2015-ųjų metų balandį.

„Raptors“: Kyle‘as Lowry 30 (9/23 met., 1/7 trit., 2 rez. perd., 5 kl.), Terrence‘as Rossas 21, Normanas Powellas 16 (0/4 trit.), Patrickas Pattersonas 12, Cory Josephas 10 taškų.

„Spurs“: LaMarcusas Aldridge‘as 21, Patrickas Millsas 18, Davis Bertanis 12, Davidas Lee ir Dejounte Murray po 11 taškų.

„Raptors“ neturės laiko išsilaižyti žaizdoms – jau artėjančią naktį J. Valančiūno ekipa svečiuose stos į dvikovą su Memfio „Grizzlies“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)