Energingu ir greitu svečių puolimu prasidėjusiose rungtynėse pirmuosius taškus Indianapolio klubui pelnė Domantas Sabonis, pasižymėdamas per dėl traumos nerungtyniavusį Hassaną Whiteside'ą starto penkete pakeitusį buvusį Bostono „Celtics“ aukštaūgį Jordaną Mickey.

Startinio vidurio puolėjo rolė mūsų tėvynainiui buvo patikėta antrame susitikime iš eilės. Pagrindinis „Pacers“ aukštaūgis Mylesas Turneris negali rungtyniauti dėl smegenų sutrenkimo.

Neilgai trukus lietuvis atliko jau firminiu tampantį triuškinantį dėjimą kaire ranka su varžovo pražanga. Šįkart sunkiai sulaikomo Domo kelyje pasipainiojo varžovų krašto puolėjas Jamesas Johnsonas.

Tiesa, jau kitos atakos metu pastarasis krepšininkas atsakė ne ką prastesniu dėjimu į „Pacers“ krepšį, sukėlusiu tikrą audrą pirmąsias sezono rungtynes namų arenoje stebėjusių „Heat“ sirgalių tribūnose.

Sėkmingai pirmame ketvirtyje pasirodęs lietuvis neišvengė jo jauną amžių priminusių klaidų kovojant dėl atšokusių kamuolių bei užsidirbus bloką bandant pralaužti dviejų varžovų gynybą, tačiau ant suolo sėdo surinkęs 6 taškus ir 4 atkovotus kamuolius bei padėjęs solidų pamatą dar vienam įspūdingam pasirodymui.

Visgi su didžiausiais sunkumais Domas susidūrė antrajame kėlinyje, kai per mažiau nei minutę surinko tris asmenines pražangas iš eilės. Du kartus jaunąjį aukštaūgį pergudravo Kelly Olynykas, išprovokavęs dvi D. Sabonio pražangas puolime, o grįžęs po savuoju krepšiu lietuvis pažeidė taisykles kovodamas dėl atšokusio kamuolio ir buvo pasodintas ant atsarginių žaidėjų suolelio.


Po ilgosios pertraukos Majamio komanda įjungė aukštesnę pavarą ir ėmė triuškinti savo varžovus – iki trečio kėlinio pabaigos likus penkioms minutėms ekipas skyrė net 21 taškas, tačiau „Pacers“ sugebėjo pakilti į lemiamą šturmą.

Iš Oklahomos „Thunder“ į Indianapolį po Paulo George'o mainų atvykusių Victoro Oladipo ir D. Sabonio vedami svečiai ėmė mažinti atsilikimą, o likus mažiau nei minutei svečių deficitas ištirpo iki šešių taškų.

Iki rungtynių pabaigos likus mažiau nei pusei minutės po varžovų krepšiu kovingumą pademonstravęs D. Sabonis kovoje dėl atšokusio kamuolio sugebėjo išplėšti ginčą, kurį lietuviui laimėjus prieš Joshą Richardsoną varžovų pranašumą perpus sumažinusį tritaškį smeigė V. Oladipo.

„Pacers“ ėmėsi sąmoningų pražangų taktikos, o prie baudų metimo linijos pasiųstas J. Richardsonas Majamio komandos atotrūkį padidino tik vienu tašku. Likus dvylikai sekundžių dvitaškį pataikė Cory Josephas, o svečiai prasižengė prieš tik 1 iš 3 baudų iki lemiamo momento pataikiusį J. Johnsoną.

Visgi puolėjo ranka nedrebėjo, o jo metimais „Heat“ komandai suteiktas keturių taškų pranašumas ir tapo galutiniu rungtynių rezultato skirtumu.

Per 30 aikštėje praleistų minučių Domas viso surinko 18 taškų (6/10 met., 0/1 trit., 6/8 baud.), 12 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvius perdavimus ir 2 klaidas bei po vieną perimtą kamuolį ir bloką.

Trečias rezultatyviausias rungtynes savo NBA karjeroje sužaidęs lietuvis dvigubą dublį surinko tik trečią kartą. Įdomu tai, jog du iš trijų tokių pasiekimų D. Sabonis užfiksavo žaidžiant būtent prieš Majamio „Heat“ krepšininkus.

Tragiškai baudas metusiems (8/14) Erico Spoelstros auklėtiniams pergalę lėmė puikus taiklumas atakuojant iš trijų taškų zonos – šeimininkai pataikė 14 iš 34 (41 proc.) mestų tolimų metimų.

„Heat“: Goranas Dragičius 23 (9/13 met., 2/2 trit.), Dionas Waitersas 19, Jamesas Johnsonas 14 (8 rez. perd., 5 blk.), Kelly Olynykas 13, Joshas Richardsonas 12 taškų.

„Pacers“: Victoras Oladipo 28, Domantas Sabonis 18 (12 atk. kam.), Thaddeusas Youngas ir Alas Jeffersonas po 14, Darrenas Collisonas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ žais naktį iš antradienio į trečiadienį, kai svečiuose susitiks su Minesotos „Timberwolves“ krepšininkais.