Vienas geriausių šio sezono rungtynių sužaidė Donatas Motiejūnas, per 22 sužaistas minutes surinkęs 7 taškus (2/6 met., 0/3 trit., 3/4 baud.), 8 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus, 3 klaidas ir po vieną bloką bei perimtą kamuolį.

Sėkminga kova dėl atšokusių kamuolių leido D-Mo pasiekti naują sezono rekordą. Ankstesnį geriausią rezultatą šioje statistinėje kategorijoje vilkint „Pelicans“ aprangą lietuvis buvo pasiekęs sausio 27-osios rungtynėse su San Antonijaus „Spurs“ klubu, kai atkovojo 7 kamuolius.

Bene įsimintiniausias rungtynių epizodas, kuriame teko sudalyvauti D. Motiejūnui, buvo užfiksuotas pirmojo ketvirčio pabaigoje, kai kovoje dėl atšokusio kamuolio sunkiai suvaldomu charakteriu pagarsėjęs „Kings“ lyderis DeMarcusas Cousinsas kaire ranka smogė lietuviui į veidą.

Už šį epizodą Sakramento aukštaūgis buvo nubaustas technine pražanga. Dėl šešiolikos sezone surinktų techninių nuobaudų vienerias rungtynes jau praleidęs D. Cousinsas dar vieną diskvalifikaciją gaus už 18-ąją tokio pobūdžio pražangą.

Visgi „Kings“ blogiuką pranokti sugebėjo Naujojo Orleano ekipos naujokas Buddy Hieldas, antrajame ketvirtyje kumščiu smūgiavęs į to paties D. Cousinso tarpukojį. Už šį epizodą iš Bahamų salų kilusiam snaiperiui skirta antrojo laipsnio nesportinė pražanga ir jaunasis krepšininkas buvo išvarytas iš aikštės.

Centrinė rungtynių dvikova vyko tarp dviejų Kentukio universitetui NCAA pirmenybėse atstovavusių aukštaūgių D. Cousinso ir Anthony Daviso. Abu aukštaūgiai surinko po solidų dvigubą dublį, o „Kings“ lyderis liko netoli nuo dviženklio rezultatyvių perdavimų skaičiaus.

„Kings“: DeMarcusas Cousinsas 28 (14 atk. kam., 7 rez. perd.), Darrenas Collisonas 20 (8 rez. perd.), Mattas Barnesas 12, Benas McLemore‘as 11, Aaronas Afflalo 10 taškų.

„Pelicans“: Anthony Davisas 32 (10 atk. kam.), Jrue Holiday 16 (11 rez. perd., 5 per. kam.), Dante Cunninghamas 14 taškų.

Naujojo Orleano ekipai dėl traumos šiose rungtynėse nepadėjo pagrindinis Donato Motiejūno konkurentas dėl žaidybinio laiko Terrence‘as Jonesas.