Kairės čiurnos traumą šiuo metu besigydantis gynėjas „Cavaliers“ klube sužaidė tik septynerias rungtynes, per kurias pasižymėjo 14,3 taško ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais. Minimalios vertės sutartį su Klivlando organizacija šią vasarą pasirašęs krepšininkas vakar grįžo į gimtąją Čikagą, kur planuoja apsispręsti dėl savo ateities.

Prieš šešerius metus jauniausiu MVP titulą NBA istorijoje iškovojusiu krepšininku tapęs žaidėjas pirmąją ilgalaikę kelio traumą patyrė 2012-ųjų metų atkrintamųjų varžybų metu.

Karjerą sugriovusi nelaimė įžaidėją ištiko kai reguliariojo sezono nugalėtojais tapę Čikagos „Bulls“ atidaromosiose pirmojo etapo serijos rungtynėse likus mažiau nei dviem minutėm pirmavo prieš Filadelfijos „76ers“ dvylikos taškų skirtumu.

Pernai atstovaudamas Niujorko „Knicks“ klubui Rose'as savo komandos draugams teigė, jog planuoja savo karjerą testi ne daugiau nei tris ar keturis sezonus, tačiau chroniškos sveikatos problemos ir varginantis pasikartojančios reabilitacijos procesas gali paskatinti žaidėją priimti netikėtą sprendimą ir jau artimiausiu metu pakabinti sportbačius ant vinies.

Toks scenarijus skaudžiai atsilieptų įžaidėjui finansiniu atžvilgiu – prieš penkerius metus 185 milijonų JAV dolerių sutartį su „Adidas“ pasirašęs krepšininkas netektų pelningame kontrakte numatytos išmokos sumos.

Spekuliuojama, jog pasitraukimas iš profesionalaus krepšinio „Cavaliers“ atstovui kainuotų daugiau nei 80 milijonų JAV dolerių.

Klivlando klubo vyriausiasis treneris Tyronnas Lue patvirtino šiąnakt pasirodžiusią informaciją ir patikino, jog ekipa krepšininką palaiko bet kokiomis aplinkybėmis. „Kad ir kiek laiko jam bereiktų, mes linkime jam stiprybės ir lauksime jo sugrįžtant“ – teigė „Cavaliers“ strategas.

Per 10 NBA praleistų metų vos 477 rungtynes sužaidęs Rose'as vidutiniškai jose rinko po 19,4 taško, 3,7 atkovoto kamuolio ir 5,9 rezultatyvaus perdavimo. Sėkmingiausiu tapusiame 2010-11 metų sezone iš Čikagos kilęs krepšininkas pasižymėjo 25 taškų, 4,1 atkovoto kamuolio ir 7,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.