Be sunkią kelio traumą patyrusio ir šiame sezone į aikštę nebegrįšiančio australo Beno Simmonso rungtyniaujantys „76ers“ rungtynes pradėjo vedami kitos ryškiausios savo žvaigždės – Kamerūno milžino Joelio Embiido.

Aukštaūgis afrikietis pirmajame ketvirtyje pataikė visus 5 iš žaidimo atliktus metimus ir surinkęs 11 taškų įkvėpė savo komandą solidžiam startui – po pirmųjų 12 minučių Filadelfijos ekipa minimaliu skirtumu lenkė serijos favoritais laikomus „Celtics“.

Visgi antrame kėlinuke vaizdas aikštėje pasikeitė kardinaliai. Embiidas per antrąsias dvylika rungtynių minučių sukrapštė vos 2 taškus, o kitoje aikštės pusėje ryškiausiomis spalvomis sužibo jaunojo Jaysono Tatumo žvaigždė.

22-ejų metų krašto puolėjas vien antrame ketvirtyje surinko 15 taškų, o jo vedama Bostono komanda ne tik persvėrė rezultatą savo naudai, bet ir atitrūko dviženkliu skirtumu. Filadelfijos ekipos viltis atgaivino 8 taškus paeiliui kėlinuko pabaigoje pelnęs Joshas Richardsonas, tačiau į ilgąją pertrauką 6 taškų skirtumą išsinešė „Celtics“.

Savo pranašumą Brado Stevenso auklėtiniai įrodinėjo ir trečiame ketvirtyje, tačiau Bostono ekipa sustojo kėlinuko pabaigoje, kai Tatumas ir Kemba Walkeris sėdo pailsėti ant atsarginių žaidėjų suolo.

Likusias keturias kėlinuko minutes „76ers“ sugebėjo laimėti sausa atkarpa 13:0 ir pirmąkart nuo antro ketvirčio vidurio persverti rezultatą savo naudai – 79:75. Šią atkarpą iš šalies stebėjęs Embiidas lemiamą kėlinuką pradėjo taikliu tolimu dvitaškiu, paididinusiu persvarą iki 6 taškų.

Svarbiausiomis susitikimo akimirkomis rungtynių baigtį nulėmusį „Celtics“ spurtą inicijavo Jaylenas Brownas. Įspūdingą atkarpą sužaidęs krepšininkas per aštuonias žaidimo laiko minutes surinko net 15 taškų, o jo atstovaujama komanda minėtą atkarpą laimėjo net 26:10 ir atitrūko dviženkliu skirtumu.

Prasidėjus paskutinei minutei Richardsonas tritaškiu sumažino „76ers“ atsilikimą iki 100:103, tačiau baudų metimų maratone neklydę „Celtics“ sugebėjo išsaugoti pergalę savo rankose.

Bostono komandos triumfą apkartino trauma, kurią ketvirto kėlinuko pabaigoje patyrė Gordonas Haywardas. Kovoje dėl kamuolio po savuoju krepšiu krašto puolėjas pašoko į orą ir dešine čiurna nusileido ant kairės komandos draugo Danielio Theiso kojos. Po šio epizodo Haywardas nušlubčiojo iki suoliuko ir per likusias tris minutes aikštėje nebepasirodė, o areną po rungtynių paliko su ramentų pagalba.

Įspūdingai rungtyniavęs jaunųjų „Celtics“ žvaigždžių Browno ir Tatumo duetas kartu surinko net 61 iš 109 komandos pelnytų taškų, o pastarasis dar ir įrašė savo pavardę į klubo rekordų knygą tapdamas jauniausiu Bostono ekipos krepšininku, atkrintamosiose surinkusiu bent 30 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

„Celtics“: Jaysonas Tatumas 32 (8/16 dvit., 2/5 trit., 10/11 baud., 13 atk.kam., 3 blk.), Jaylenas Brownas 29 (4/8 dvit., 5/8 trit., 6/6 baud., 3 per.kam.), Kemba Walkeris 19, Gordonas Haywardas 12 taškų (4 per.kam.).

„76ers“: Joelis Embiidas 26 (7/11 dvit., 9/12 baud., 16 atk.kam.), Alecas Burksas ir Joshas Richardsonas po 18, Tobias Harrisas 15 (8 atk.kam., 8 rez.perd.), Shake'as Miltonas 13 taškų.

Antrosios Bostono ir Filadelfijos klubų serijos rungtynės vyks naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, 1 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)