Naujojo NBA sezono išvakarėse NBA komisaras A. Silveris teigė, kad visiškai neabejoja patvirtintais lygos sveikatos ir saugumo protokolais, kurie leis komandoms sužaisti 72 reguliariojo sezono rungtynes, net jei šalyje ir pasaulyje toliau intensyviai vyks kova su koronavirusu.

„Manau, kad mes esame pasirengę ir karantino situacijai. Matydami, kas vyksta priešsezoniu ir kitos lygose, neabejojame, kad tos situacijos išvengti veikiausiai nepavyks“, – vis dėlto įspėja A. Silveris, dar kartą patvirtindamas, kad visiems atvejams lyga yra atitinkamai pasiruošusi.


Rungtynės gali būti nukeltos arba atšauktos, o jei lyga negalės kontroliuoti infekcijos, pasitelkusi savo sveikatos ir saugumo protokolus, neatmetama, kad gali pasikartoti jau pažįstamas scenarijus, kai kovo 11 dieną praėjęs sezonas buvo sustabdytas ir pratęstas praėjus daugiau nei 4 mėnesiams. NBA vadovas daug vilčių deda ir į skiepus prieš COVID-19.

„Neabejojame, kad pasitaikys griovių šio sezono kelyje, tačiau tikime, kad viskas vyks kaip suplanuota, kitaip sezono net nebūtume pradėję“, – sakė jis.

2020-2021 metų sezonas antradienį prasidės nuo dvikovų tarp „Golden State Warriors“ ir Bruklino „Nets“ bei Los Andželo derbio tarp „Clippers“ ir „Lakers“.


Komandos naująjį sezoną sužais 10 rungtynių mažiau nei įprastai (reguliarusis sezonas paprastai – 82 rungtynės). Sezonas prasideda dviem mėnesiais vėliau nei įprasta dėl koronaviruso pandemijos, dėl kurios praėjusio sezono atkrintamosios pradėtos žaisti tik liepą.

A. Silveris sakė, kad bus tęsiamos socialinės iniciatyvos, tokios, kokios buvo Orlando „burbule“, kaip „Black Lives Matter“.

NBA teigia, kad tik 6 iš 30 komandų sezoną pradės su žiūrovais. Iš tų arenų nė vienoje nebus užpildyta daugiau nei 4000 žiūrovų vietų. Netekusi žiūrovų tribūnose lyga praėjusį sezoną praado maždaug 1,5 milijardo JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)