Nepaisant to, jog šį susitikimą dėl kairiojo kelio skausmų ir praeitose rungtynėse su Majamio „Heat“ patirto šonkaulių sutrenkimo praleido vienas iš šeimininkų lyderių DeMarcusas Cousinsas, vyriausiojo „Pelicans“ trenerio Alvino Gentry sprendimu Donatas Motiejūnas ir vėl liko ant atsarginių žaidėjų suolo.

Per pastarąsias devynerias rungtynes lietuvis tokioje situacijoje atsidūrė jau penktą kartą, o tose ketveriose rungtynėse, kuriose D-Mo pasirodė aikštėje, jo žaidybinio laiko vidurkis nesiekia nė penkių minučių.

Prieš susitikimą Naujojo Orleano klubo strategas iš Hjustono ekipos apžvalgininkų sulaukė klausimo apie D. Motiejūno situaciją klube. Paklaustas ar sunku lietuviui surasti laiko rotacijoje, A. Gentry atsakė: „Tikrai taip. Kai turi kitą tokio kalibro aukštaūgį kaip D. Cousinsas, jei jis sveikas, jis aikštėje praleis 32 minutes, tai didžioji rungtynių dalis, o kai varžovai žaidžia žemu penketu, rungtyniauja Dante Cunninghamas.

Tai sudėtinga situacija. Nėra taip, kad D. Motiejūnas mums nepatiktų, kaip žaidėjas jis mums patinka, bet kartais sunku ir tau patinkantiems krepšininkams rasti laiko aikštėje“.

Nepaisant D. Cousinso iškritimo iš rikiuotės D. Motiejūno situacija nė kiek nepasikeitė – lietuvis ir vėl rungtynes stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Naujojo Orleano ekipa varžovus smarkiai pranoko rezultatyvių perdavimų kategorijoje (29 prieš 18) ir sugebėjo pasiekti pergalę nepaisant puikaus Jameso Hardeno pasirodymo.

„Rockets“ lyderis šiame susitikime viršijo 40 pelnytų taškų ribą ir surinko trigubą dublį, tačiau nei vienas kitas starto penketo krepšininkas nesurinko dviženklio pelnytų taškų skaičiaus, o energijos ekipos puolimui nuo suolo įnešantys Ericas Gordonas ir Lou Williamsas kartu pataikė tik 8 iš 25 metimų iš žaidimo.

Šeimininkų gretose geriausias karjeros rungtynes sužaidė krašto puolėjas Solomonas Hillas. Iki šios nakties vidutiniškai tik po 6,5 taško per rungtynes rinkęs žaidėjas pataikė net 6 iš 9 tritaškių ir puikiai kompensavo D. Cousinso netektį.

Nuo buvusio „Kings“ lyderio atvykimo į komandą Naujojo Orleano klubas laimėjo tik trejas iš dešimties rungtynių, kuriose aukštaūgis pasirodė aikštėje, ir abu be D. Cousinso žaistus susitikimus.

„Pelicans“: Solomonas Hillas 30 (6/9 trit., 6 atk. kam., 7 rez. perd.), Anthony Davisas 24 (15 atk. kam.), Jrue Holiday 19 (0/5 trit.), Timas Fraziers 14, Wayne‘as Seldenas 11 taškų.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 41 (14 atk. kam., 11 rez. perd.), Lou Williamsas 14 (4/12 met.), Montrezlas Harrellas 13 (5/5 met., 3/5 baud., 6 atk. kam., 6 pr.), Ericas Gordonas 12 taškų.

Prieš rungtynes pristatinėjant abi komandas Naujojo Orleano sirgaliai nušvilpė ekipos vyriausiąjį trenerį A. Gentry.