Šios pozicijos paieškose „Knicks“ taip pat domėjosi Davidu Blattu, Mike'u Budenholzeriu, Marku Jacksonu, Juwanu Howardu, Jamesu Borrego, Jerry Stackhouse'u, Jay Larranaga ir Mike'u Woodsonu.

Apie Davidą Fizdale'ą.

2017-18 sezonas: lapkričio 27-ą atleistas iš Memfio „Grizzlies“.

Pastaroji NBA darbovietė: Memfio „Grizzlies“ (2016-17). NBA karjeros rezultatai: 52 pergalės ir 55 pralaimėjimai.

D. Fizdale'o išspyrimas iš Memfio organizacijos iššaukė tikrą nepasitenkinimo cunamį. Apie nepagarbų elgesį su solidžią reputaciją turinčiu Fizdale'u po tokio „Grizzlies“ žingsnio prabilo ne tik jo buvę auklėtiniai su LeBronu priešakyje, bet ir vyriausiųjų trenerių asociacija, vedama „Mavericks“ stratego Ricko Carlisle'o.

Paradoksalu, tačiau su Marcu Gasoliu susipykęs vyriausiasis treneris vis dar yra laikomas žmogumi, galinčiu talentingai laviruoti tarp savo planų įgyvendinimo ir didžiausių komandos žvaigždžių ego poreikių patenkinimo.

Ilgus metus kartu su Fizdale'u Majamyje praleidęs Ericas Spoelstra savo buvusį kolegą vadina „auksiniu komunikacijos meistru“ ir pusiau rimtai, pusiau juokais tikėjosi, jog šis talentingas treneris artėjančiame sezone dirbs Vakarų konferencijoje.

Pirmasis vyriausiojo trenerio sezonas Memfyje bent iš dalies pagrindė tokius žodžius. Tiek Gasolis, tiek Mike'as Conley 2016-17 metų pirmenybėse sužaidė geriausius karjeros sezonus, o „Grizzlies“ sugebėjo evoliucionuoti ir tapti modernų puolimo stilių puoselėjančia komanda.

Negana to, prieš atkrintamųjų varžybų seriją su San Antonijaus „Spurs“ krepšininkais absoliučiais autsaideriais laikyta Memfio komanda sugebėjo laimėti dvejas rungtynes, o kelią dar didesnei sensacijai tąsyk užkirto gynybos specialisto Tony Alleno trauma.

Stipriosiomis Fizdale'o pusėmis įvardinami ir dar du svarbūs aspektai: strategas turi itin nuodugniai rungtynėms besiruošiančio specialisto reputaciją bei, pasak NBA apžvalgininkų, kas kartą surengia stulbinančiai gerai apgalvotas prezentacijas deryboms su laisvaisiais agentais.

Su be darbo neužsibuvusiu specialistu buvo susisiekę ir Finikso „Suns“ bei Šarlotės „Hornets“ klubai.