Žinią apie atsisveikinimą su profesionaliu sportu Parkeris paskelbė San Antonijaus mieste esančiame viešbutyje. Prancūzo teigimu, jis nusprendė nebesiekti savo tikslo NBA lygoje sužaisti dvidešimt sezonų, kadangi, jo paties žodžiais, aikštėje jis „nebegali būti Tony Parkeriu“.

Į NBA pirmenybes Parkeris atvyko 2001-ais metais, kai „Spurs“ organizacija naujokų biržoje prancūzą pasirinko 28-uoju šaukimu. Per savo karjerą „Paryžiaus torpeda“ pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje viso sužaidė 1,254 rungtynes, kuriose fiksavo 15,5 taško, 5,6 rezultatyvaus perdavimo ir 2,7 atkovoto kamuolio vidurkius.

Geriausius savo karjeros laikus San Antonijuje išgyvenęs įžaidėjas su Teksaso klubu keturis kartus tapo NBA čempionu, o 2007-ais tapo pirmuoju naudingiausio finalų serijos krepšininko apdovanojimą iškovojusiu europiečiu.

37-erių metų gynėjas šešis kartus buvo išrinktas į Visų žvaigždžių rungtynes, o rezultatyviausią savo karjeros reguliarųjį sezoną sužaidė 2008-09 metų pirmenybėse, kuriose vidutiniškai rinko po 22 taškus ir 6,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Su Prancūzijos rinktine Parkeris iškovojo keturis Europos krepšinio čempionatų medalius: bronzas 2005-ais Serbijoje ir 2015-ais Prancūzijoje, sidabrą 2011-ais Lietuvoje ir auksą 2013-ais metais Slovėnijoje. Vienintelį kartą Europos čempionu įžaidėjo vedami prancūzai tapo finale rezultatu 80:66 palauždami Lietuvos rinktinę.

Iš profesionalaus sporto pasitraukęs pranzūzas tapo paskutiniuoju tą padariusiu „Spurs“ didžiojo trejeto nariu. Kartu su Timu Duncanu ir Manu Ginobili Parkeris ne tik iškovojo keturis NBA čempionų titulus, bet ir užfiksavo absoliutų lygos rekordą kartu laimėdami net 111 atkrintamųjų varžybų rungtynių.

Tony Parkeris, Manu Ginobili, Timas Duncanas

Baigęs karjerą Parkeris planuoja gyventi San Antonijuje, tačiau nemažai laiko jam teks praleisti ir gimtinėje – 2014-ais Parkeris tapo „ASVEL“ krepšinio klubo prezidentu. Pastarąjį sezoną šiame klube praleido Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis.