Vyriausiojo Niujorko ekipos trenerio Jeffo Hornaceko sprendimu Mindaugas Kuzminskas šiąnakt nerungtyniavo. Tai jau antras kartas šiame sezone, kai lietuvis nuo suolo nepakyla trejose rungtynėse iš eilės.

Šeimininkams šiose rungtynėse nepadėjo ir kitas Baltijos šalių atstovas Kristapas Porzingis. Pastarosiose rungtynėse kairės šlaunies raumens sumušimą patyręs latvis tikisi į aikštę grįžti artimiausiose „Knicks“ rungtynėse.

Bruklino ekipos pergalę nulėmė absoliutus dominavimas kovoje dėl atšokusių kamuolių (50:34), puiki gynyba ties tritaškio linija, leidusi varžovams pataikyti tik 3 tolimus metimus iš 16 bandymų, ir įspūdinga atkarpa trečiajame ketvirtyje, kurios metu svečiai sumetė penkis tritaškius iš eilės ir atitrūko nuo savo oponentų.

Po sekmadienį Brukline vykusių šių dviejų ekipų rungtynių, kurias taip pat laimėjo „Nets“ krepšininkai, Niujorko klubo lyderis Carmelo Anthony teigė, jog tai skaudžiausias pralaimėjimas šiame sezone.

„Knicks“ patyrė jau 42-ąjį šio sezono pralaimėjimą ir ketvirtus metus iš eilės sezoną pabaigs su neigiamu pergalių ir pralaimėjimų balansu.

Svečių ekipai visi penki starto penketo krepšininkai pelnė dviženklį taškų skaičių, o krašto puolėjas Trevoras Bookeris šiąnakt nepasirodė aikštėje poilsio sumetimais.

Šeimininkų gretose rezultatyviausiai žaidė praėjusiose rungtynėse nuo suolo nepakilęs aukštaūgis Kyle‘as O‘Quinnas, žaidybinio laiko gavęs tik dėl K. Porzingio traumos.

„Knicks“: Kyle‘as O‘Quinnas 23 (10/15 met., 0/2 trit., 8 atk. kam.), Derrickas Rose‘as 22 (7/17 met.), Carmelo Anthony 17 (0/6 trit.), Lance‘as Thomasas 15 (10 atk. kam.), Courtney Lee 13, Justinas Holiday 10 taškų.

„Nets“: Brookas Lopezas 24, Rondae Hollis-Jeffersonas 20 (10 atk. kam.), Jeremy Linas 15 (8 rez. perd.), Caris LeVertas 13, Randy Foye 10 taškų.

Bruklino ekipa išvykoje prieš Rytų Konferencijos varžovą žaistose rungtynėse iškovojo pirmąją pergale nuo 2016-ų metų sausio mėnesio ir nutraukė 33-jų tokiose rungtynėse patirtų pralaimėjimų seriją.