Populiaraus apžvalgininko nuomone, 20-metis 193 cm ūgio lietuvis bus pakviestas 2021-ųjų naujokų biržos pirmojo rato pabaigoje. R. Jokubaičiui amerikietis skiria 30-ąją poziciją.

Lietuvį pagal žaidimo stilių K. O'Connoras lygina su Čekijos krepšinio žvaigžde, 29-erių Čikagos „Bulls“ gynėju Tomašu Satoransky.

„Gudrus kūrėjas, kuris turi išplėsti savo pataikymo zoną, kad maksimaliai padidintų savo potencialą renkant taškus“, – pažymi apžvalgininkas.

Vertindamas R. Jokubaitį amerikietis pastebi: „Jis labai sėkmingai sugeba susikurti erdvės naudodamas klaidinančius judesius ir atlieka tikslius perdavimus komandos draugams judėjimo metu. Su savo ūgiu jis gali įgyti pranašumą prieš kitus savo pozicijos žaidėjus. Dar neišnaudotas jo potencialas – pikenrolų kūrimas.

Ateityje Rokas turėtų geriau atakuoti ir iš toli, nes jau dabar jo metimas iš vidutinio nuotolio yra stabilus, jis gerai pataiko baudas. Dar vienas privalumas, kad krepšininkas vienodai agresyviai ir sėkmingai prasiveržęs link krepšio atakas gali užbaigti tiek kaire, tiek dešine ranka“, – vardijo K. O'Connoras.

Taip pat „The Ringer“ autorius pastebėjo, kad R. Jokubaitis – gynyboje aktyvus krepšininkas, dar turintis padirbėti ties greičio savybėmis ir kiek įmanoma pagerinti savo atletiškumą.

Anot jo, krepšininkas kiek per dažnai atakas užbaigia būtent iš vidutinio nuotolio ar netgi dar gilesnės gynėjui padėties puolime, vietoje to, kad staigiai atšoktų atgal ir atakuotų iš trijų taškų pozicijos.

R. Jokubaitis šio sezono Eurolygoje vidutiniškai per rungtynes pelnė po 7 taškus, atkovojo po 1,7 kamuolio, atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 6,8 naudingumo balo.

Pirmąjį 2021-ųjų NBA naujokų biržos šaukimą K. O'Connoras prognozuoja aukštam 203 cm gynėjui Cade'ui Cunninghamui iš Oklahomos valstijos universiteto.

Be R. Jokubaičio, į „The Ringer“ trisdešimtuką pateko dar du Europoje rungtyniaujantys krepšininkai – 9-asis šaukimas pranašaujamas 18-mečiui turkų aukštaūgiui Alperinui Sengunui iš Stambulo „Bešiktaš“, o 27-asis šaukimas progonozuojamas Madrido „Real“ žaidžiančiam vidurio puolėjui Usmanui Garubai. Išeivių iš Nigerijos šeimoje gimęs Usmanas turi Ispanijos pilietybę.

NBA naujokų birža vyks liepos 29-ąją Brukline.

ESPN sudarytoje naujokų biržos prognozėje R. Jokubaičiui pranašaujamas 41-as šaukimas. „The Athletic“ analitikas Samas Venecie spėja, kad lietuvis bus pašauktas 34-uoju numeriu ir atsidurs Oklahomos „Thunder“ klube.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)