Prieš dvi dienas savo arenoje „Raptors“ nusileidęs Filadelfijos klubas prieš pat šios nakties susitikimą sulaukė intriguojančių naujienų. Po dėl nugaros skausmų praleistų trejų rungtynių pertraukos į aikštę grįžo startinis komandos vidurio puolėjas Joelis Embiidas.

Nors „76ers“ su džiaugsmu pasveikino pagrindinį savo priekinės linijos bokštą, abi ekipos šiąnakt vis dar negalėjo remtis pilnomis sudėtimis. Tiek šeimininkai, tiek svečiai stokojo pavojingiausių savo snaiperių:„Raptors“ vertėsi be C. J. Mileso, o Pensilvanijos valstijos klubas – be J. J. Redicko.

Susitikimo pradžią paženklino energingas abiejų komandų vidurio puolėjų žaidimas, tačiau aukštaūgių susidurimas susiklostė kamerūniečio Embiido naudai. Filadelfijos žvaigždė pelnė pirmus aštuonis „76ers“ taškus, o kitame aikštės gale Jonas Valančiūnas prametė visus tris pirmuosius metimus ir artėjant kėlinio pabaigai sėdo ant suolo su neigiamu naudingumo koeficientu.

Pirmajame ketvirtyje į naudingą Embiido žaidimą daugiau nei efektyviai atsakė „Raptors“ afrikietis Serge'as Ibaka. Per beveik vienuolika aikštėje praleistų minučių puolėjas spėjo pelnyti 13 taškų ir tapo pagrindiniu šeimininkų komandos puolimo ginklu.

Afrikietiškus akcentus lietuviškaisiais JV nustelbė antrame kėlinyje, kurio metu pelnė 8 taškus ir svariai prisidėjo prie apylygių rungtynių eigos pakreipimo „Raptors“ naudai. Grėsmingajam Embiidui akivaizdžiai stokojant priverstinės pauzės metu prarastos ištvermės Jonas efektyviai žaidė tiek po varžovų, tiek po savuoju krepšiu.

Viso per 24 aikštėje praleistas minutes Valančiūnas surinko 12 taškų (4/7 met., 4/5 baud.), 6 atkovotos kamuolius, vieną rezultatyvų perdavimą ir dvi klaidas. „Air Canada Centre“ arenoje uteniškis reabilitavosi po silpnų šios savaitės pasirodymų Šarlotėje ir Filadelfijoje.

DeMaro DeRozano vedami šeimininkai savo pergalę įtvirtino dar trečiame kėlinyje, po kurio turėjo jau 17 taškų pranašumą. Iš susitikimo pradžioje blykstelėjusių, tačiau vėliau į šešėlį pasitraukusių Ibakos ir Embiido efektyvaus žaidimo estafetę perėmė pastarojo bendratautis Pascalis Siakamas.

Nuo „Raptors“ suolo pakilęs antrą sezoną NBA lygoje rungtyniaujantis krašto puolėjas įnešė energijos į Toronto komandos veiksmus ir nors viso pelnė tik 4 taškus, tačiau atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei atkovojo 5 ir perėmė 3 kamuolius.

Jaunasis kamerūnietis susitikimo pradžioje sukūrė ir bene gražiausią susitikimo epizodą, kai išmušęs kamuolį iš Richauno Holmeso rankų gražiu perdavimu atvėrė duris fantastiškam Normano Powello dėjimui.

„Raptors“ savoje arenoje laimėjo jau dešimtąsias rungtynes iš eilės ir pasiekė antrą geriausią tokį rezultatą klubo istorijoje. Praėjusiais kalendoriniais metais Dwane'o Casey auklėtiniai sugebėjo surengti net šešiolikos paeiliui namuose iškovotų pergalių seriją.

Geru sezonu startu lygos apžvalgininkus maloniai nustebinę „76ers“ gruodžio mėnesį krito į gilią žaidybinę duobę ir patyrė jau devintą pralaimėjimą per pastarąsias dešimt rungtynių.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 29 (9/20 met.), Serge'as Ibaka 17, Delonas Wrightas 14, Jonas Valančiūnas ir Kyle'as Lowry po 12 taškų.

„76ers“: Dario Šaričius 17 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Joelis Embiidas 14 (5/13 met.), Amiras Johnsonas 12, Benas Simmonsas 10 taškų (5/13 met., 6 rez. perd.).

Artimiausias rungtynes Toronto klubas žais Dalase, kur naktį iš antradienio į trečiadienį susitiks su vietos „Mavericks“ ekipa.