Remiantis „NBC Sports Chicago“ reporterio K. C. Johnsono pranešimu, sprendimą atleisti pastaruosius tris sezonus Čikagoje praleidusį Respertą priėmė ne naujasis klubo viceprezidentas Artūras Karnišovas ar jo dešinioji ranka generalinis vadybininkas Marcas Eversley.

Nors pats Johnsonas savo straipsnyje cituoja apie norą kilti karjeros laiptais prabilusį Respertą, specialisto atleidimu pasirūpino žmogus, kurio ateitį Čikagoje gaubia visa eilė gandų – žiniasklaidos plačiai kritikuojamas vyriausiasis treneris Jimas Boylenas.

Toje pačioje publikacijoje reporteris pabrėžia, jog šis žingsnis yra „ženklas, jog klubo viceprezidentas Karnišovas sprendimus dėl trenerių štabo formavimo kol kas palieka Boylenui“.

Organizaciją paliekantis Respertas kartu su lietuviu dirbo tiek lygos valdyboje, tiek Hjustono „Rockets“ klube.

Kara Lawson, Shawnas Respertas

Savo ruožtu, „Chicago Suntimes“ žurnalistas Joe Cowley pranešimą apie Resperto išvykimą užbaigė išvada: „Boylenas vis dar atlieka „Bulls“ vyriausiojo trenerio funkcijas ir priima sprendimus lyg žmogus, neturintis planų artimiausiu metu palikti savo postą“.

Po Karnišovo paskyrimo „Bulls“ klubo vadovu, dauguma lygos apžvalgininkų prognozavo, jog lietuvis parodys duris nuviliančius rezultatus demonstruojančiam ir gausios kritikos susilaukiančiam strategui.

Tačiau remiantis dar vienu K. C. Johnsono pasisakymu, naujasis organizacijos viceprezidentas gali ir neturėti pilnos galios priimti tokį sprendimą jam pačiam patogiu laiku.

Atsakinėdamas į skaitytojų atsiųstus klausimus „NBC Sports Chicago“ žurnalistas teigė, jog „(...) „Bulls“ prezidentas Michaelas Reinsdorfas Karnišovui paaiškino visas teigiamas savybes, kurias jis ir buvęs klubo vadovas Johnas Paxsonas įžvelgė pakviesdami Boyleną į komandą bei pratęsdami jo kontraktą, ir paprašė Karnišovo geriau pažinti šį trenerį prieš priimant sprendimą dėl jo ateities“.

Ši citata dar labiau paskatino klubo sirgalių nerimą, jog lietuvio atvykimas į klubą tėra tik išorinis pokytis, o tikroji sprendimų teisė organizacijoje ir toliau priklausys prezidento postą užimančiam savininko Jerry Reinsdorfo sūnui Michaelui ir iš savo pozicijos atleistam, tačiau „ypatingojo konsultanto“ pareigas klube ir toliau eiančiam Paxsonui.

2018-19 metų sezono pirmoje pusėje „Bulls“ vyriausiojo trenerio pareigas perėmęs Boylenas per klube praleistą laiką iškovojo 39 pergales ir 84 pralaimėjimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)