JV per 21 minutę aikštėje pelnė 23 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, tačiau „grizliai“ naktį iš antradienio į trečiadienį savo aikštėje apmaudžiai nusileido San Antonijaus „Spurs“ 107:108.

Tai jau šeštasis J. Valančiūno dvigubas dublis šį sezoną. 20 ir daugiau taškų šį sezoną jis pelnė penktą kartą. Jis yra antras krepšininkas po LeBrono Jameso (26 taškai ir 12 atkovotų kamuolių) šį sezoną, debiutinėse rungtynėse su nauja komanda pelnęs mažiausiai 20 taškų ir atkovojęs mažiausiai 10 kamuolių.

Jonas Valančiūnas

Užtrukęs migracijos dokumentų tvarkymas neleido J. Valančiūnui pasitreniruoti su komanda, tačiau lietuvis, atrodo, iš karto rado bendrą kalbą su naujosios savo komandos draugais.

Po debiuto Memfyje krepšininkas sakė, kad po mainų vykęs chaosas jį nustebino, tačiau netrukdė.

„Tikrai to nesitikėjau, bet kartais nutinka tokių dalykų, kurių nesitiki. Dabar viskas išsisprendė ir aš džiaugiuosi vėl būdamas aikštėje ir darydamas tai, ką mėgstu – žaisdamas krepšinį, – kalbėjo. – Aš tiesiog žaidžiu su didele energija ir atlieku savo darbą.

Vis dar turiu išmokti daugelį dalykų, gynybos schemas, vėl įgauti gerą fizinę formą. Stengiuosi kuo greičiau grįžti į ritmą, nors tam dar gali prireikti kelerių rungtynių“.


J. Valančiūnas nykščio traumą gavo dar praėjusių metų gruodžio viduryje, kai rungtynėse su „Golden State Warriors“ susidūrė su puolėju Draymondu Greenu.

„Daug bėgiojau, dirbau su apatine kūno dalimi. Bet, žinoma, sunku atkurti rungtynių sąlygas, tad poros mačų dar prireiks sportinei formai atgauti“, – teigė J. Valančiūnas.

Gerai nusiteikęs lietuvis iš vietos žurnalistų taip pat sulaukė pastebėjimų dėl savo užaugusios barzdos.

„Na, jau ilgokai nesiskutau, – juokėsi jis. – Aš ją kartais pasitrumpinu, bet matote, dabar bandau perimti grizlių įvaizdį.“

Kitas rungtynes „Grizzlies“ naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Čikagoje su vietos „Bulls“. Vėliau NBA bus skelbiama pertrauką, per kurią vyks „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginiai.

„Raptors“ reikalai J. Valančiūną pasiekė ir Memfyje. į Torontą iš Atlanos „Hawks“ atvykęs Jeremy Linas kreipėsi į lietuvį leidimo vilkėti 17-u numeriu pažymėtus marškinėlius. JV neprieštaravo.