Anot 29-erių lietuvio, vasarą įvykęs jo iškeitimas iš „Grizzlies“ į „Pelicans“ klubą buvo pakankamai netikėtas, tačiau didelio šoko nebuvo, nes krepšininkui tai jau ne pirmas toks atvejis. Prieš keletą metų jis pačiame sezono įkarštyje buvo priverstas palikti Toronto „Raptors“ ir persikelti į Memfį.

„Pirmas dalykas, ką padariau sulaukęs skambučio apie permainas – internete ėmiau ieškoti informacijos apie Naująjį Orleaną. Komandą žinojau, tačiau apie patį miestą – ne tiek ir daug. Aiškinausi, ką čia galima veikti, kokie yra restoranai“, – šyptelėjo J. Valančiūnas.

„Jis yra tikras žvėris, komandos ateitis, milžiniškas potencialas. Reikia jam duoti kamuolį ir žiūrėti, kaip Zionas dirba, – kalbėdamas apie „Pelicans“ superžvaigždę Zioną Williamsą teigė J. Valančiūnas. – Aš manau, kad mes esame tikrai pajėgi ir konkurencinga komanda – svarbiausia, susižaisti. Bet visi tikrai nori laimėti ir yra aukšto lygio žaidėjai. Galime būti sėkmingi, bet reikia daug dirbti. Ir svarbiausia įsisąmoninti, kad tai yra ne individualus, o komandinis sportas.“

Lietuvis „Pelicans“ gretose bus vienas iš labiausiai patyrusių žaidėjų ir neslepia, kad yra pasiruošęs padėti jaunesniems komandoms draugams.

„Reikia būti pavyzdžiu aikštėje, patarti už jos ribų, kai to reikia. Na o rūbinėje lyderio savybėmis išsiskirs Garrettas Temple'as“, – 35-erių veteraną paminėjo J. Valančiūnas.

„Kol kas Naujajame Orleane esu trumpiau nei savaitę. Reikia susidėlioti savo gyvenimą, pilnavertiškai pasiruošti sezonui“, – pridūrė lietuvis.

Trumpai savo nuomonę apie komandos naujoką J. Valančiūną išsakė ir „Pelicans“ treneris Willie Greenas, vasarą vyriausiojo stratego pareigas perėmęs iš Stano Van Gundy.

„Manau, kad Jonas į mūsų žaidimą įneš visiškai kitokios dinamikos, nei komanda turėjo praėjusiame sezone. Jis turi daug gerų ir išlavintų savybių – statyti užtvaras, perimti kamuolius, žaisti nugara į krepšį, pataikyti. Taip pat ir tritaškius.

Kartais mums tikrai to prireiks,kai norėsime išplėsti savo žaidimą. Tačiau svarbiausia, kad jis kartu atsiveža kietumą, kurį jis pridės komandai. Be to, Jonas yra vaikinas, kuris dar turi ką įrodyti aikštėje“, – pažymėjo 40-metis amerikietis.

NBA sezonas startuos spalio 19-ąją. Skirtingai nei praėjusiame sezone, komandos reguliariojo čempionato metu ir vėl sužais po 82 rungtynes.

J. Valančiūnas praėjusiame NBA sezone vidutiniškai per rungtynes rinko po 17,1 taško ir po lenta sugriebė po 11,7 kamuolio.

Palyginimui, į Memfį iš Naujojo Orleano išvykęs S. Adamsas per mačą pelnė po 7,6 taško ir atkovojo po 8,9 kamuolio.

Abu krepšininkai ant parketo laiko praleisdavo labai panašiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)