Kai kurios knygos ištraukos jau anksčiau laiko pasiekė dienos šviesą. Jose – labai aiški S. Pippeno žinutė apie tai, kad tiek jis pats, tiek buvę MJ komandos draugai minėtoje dokumentinėje juostoje vaizduojami kaip antraeiliai aktoriai.

Savo ruožtu pats „The Last Dance“ 10-ies epizodų serialas atvirai šlovina M. Jordaną.

„M. Jordanas šlovinamas, tačiau nei jo komandos draugai nei aš pats nesame net arti to, kad mums taip pat būtų atiduota duoklė. Ir dėl to kaltas pats Michaelas.

Serialo prodiuseriai garantavo jam visas teises koreguoti galutinį produktą. Kitaip serialas net nebūtų pasirodęs. Jis buvo pagrindinis žmogus ir direktorius, – S. Pippeno žodžius pateikia gq.com. – Net ir antrame epizode, kur pasakojama apie mano sunkumus ir nelengvą kelią NBA, viskas pasisuka į MJ ir jo ryžtą laimėti. Aš buvau viso labo ramstis. Jis mane pavadino „geriausiu visų laikų komandos draugu“. Net jei pasistengtų, veikiausiai negalėtų būti labiau maloningesnis“.

Ir tęsia: „Kita vertus, aš daug laiko praleidau su tuo žmogumi. Žinojau, kas jį veža. Koks naivus galėjau būti, kad tikėčiausi kažko kito. Kiekvienas epizodas buvo toks pat – Michaelas ant pakylos, o jo komandos draugai – nereikšmingi, mažesni, tarsi antraeiliai aktoriai.

Sezoną po sezono tas pats – jis gaudavo milžiniškus dividendus kai laimėdavome, o kai pralaimėdavome, kritika atsisukdavo į mus. Michaelas galėjo per rungtynes pataikyti 6 metimus iš 24, suklysti 5 kartus ir jis vis tiek žiniasklaidos ir sirgalių mintyse bus dievinamas „Neklystantis Jordanas“.

Tačiau taip jautėsi ne vienas S. Pippenas.

Hiustono „Rockets“ ir Portlando „Trail Blazers“ marškinėlius vėliau vilkėjęs puolėjas tvirtino, kad ir kiti „Bulls“ žaidėjai buvo lyg pažeminti M. Jordano, kai nesulaukė tinkamo įvertinimo, nors buvo dalis čempioniškos komandos.

MJ labiau norėjosi pabrėžti, kad jis vis dar yra didesnė figūra sporte nei LeBronas Jamesas, o ne pašlovinti tobulą tų laikų Čikagos „Bulls“ komandą.
Scottie Pippenas

„Per kitas savaites po serialo pasirodymo kalbėjau su daugeliu buvusių komandos draugų, kurie jautėsi taip pat, kaip ir aš. Kaip drįsta Michaelas taip elgtis po to, ką mes dėl jo ir jo taip vertinamo prekės ženklo padarėme?

Michaelas Jordanas niekuomet nebūtų Michaelas Jordanas be manęs, Horace'o Granto, Toni Kukočiaus, Johno Paxsono, Steve'o Kerro, Denniso Rodmano, Billo Cartwrighto, Rono Harperio, B. J. Armstrongo, Luco Longley, Willo Perdue ir Billo Wenningtono. Atsiprašau, jei kažką pamiršau. Nesakau, kad M. Jordanas nebūtų superžvaigždė kitur. Taip, jis buvo įspūdingas.

Tačiau jo sėkmė priklausė nuo visos komandos – 6 titulai per 8 metus. Būtent tai ir leido jam tapti garsiausiu pasaulyje. Tokios šlovės nesusilaukė nė vienas atletas, galbūt išskyrus Muhammadą Ali“, – teigė S. Pippenas.

Kalbėdamas apie MJ nepagarbą, parodytą „The Last Dance“ seriale, S. Pippenas priminė, kad visas pelnas, gautas už dokumentinę juostą, nukeliavo į Skrajojančio Michaelo kišenę.

„Michaelas gavo 10 mln. JAV dolerių, tačiau nei aš, nei mano komandos draugai negavome nė cento. Tai tarsi dar vienas atsiminimas iš tų praėjusių dienų. O juk visą sezoną leidome kameras į šventą mūsų rūbinės erdvę, treniruotes, viešbučius, gyvenimus“, – rašo S. Pippenas.

Tiesa, pernai „Forbes“ teigė, kad M. Jordanas planuoja pinigus už „The Last Dance“ atiduoti labdaringiems fondams. Tuo metu buvo planuojama, kad galutinė pelno suma sieks 3-4 mln. JAV dolerių.

S. Pippenas taip pat prisiminė, kad po finalinio epizodo MJ paskambino jam, tačiau krepšininkas jautėsi, tarsi „M. Jordanas tik „tikrino, ar nepradėsiu kelti problemų“.

Puolėjo nuomone, M. Jordanui su dokumentine juosta „labiau norėjosi pabrėžti, kad jis vis dar yra didesnė figūra sporte nei LeBronas Jamesas, o ne pašlovinti tobulą tų laikų Čikagos „Bulls“ komandą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)