Rinkimuose dalyvavo 100 pasaulio sporto žurnalistų, savo nuožiūra paminėjusių dešimt kandidatų į kiekvieną penketuką. Už paminėjimą pirmoje simbolinėje komandoje žaidėjai gavo po du, o už įtraukimą į antrąjį penketą – po vieną tašką.

Geriausiai besiginantys lygos krepšininkai:

Pirmasis penketukas:

1. Draymondas Greenas („Golden State Warriors“) 198 taškai;
2. Rudy Gobertas (Jutos „Jazz“) 196 taškai;
3. Kawhi Leonardas (San Antonijaus „Spurs“) 192 taškai;
4. Chrisas Paulas (Los Andželo „Clippers“) 140 taškų;
5. Patrickas Beverley (Hjustono „Rockets“) 110 taškų.

Antrasis penketukas:

1. Tony Allenas (Memfio „Grizzlies“) 80 taškų;
2. Danny Greenas (San Antonijaus „Spurs“) 68 taškai;
3. Anthony Davisas (Naujojo Orleano „Pelicans“) 58 taškai;
4. Andre Robersonas (Oklahomos „Thunder“) 53 taškai;
5. Giannis Antetokounmpo (Milvokio „Bucks“) 35 taškai.

Daugiausiai ekspertų balsų sulaukė trys Geriausiai Besiginančio krepšininko apdovanojimo rinkimų finalistai – D. Greenas, R. Gobertas ir K. Leonardas. Penketą užbaigė penktąjį kartą iš eilės jame atsidūręs C. Paulas ir pirmuoju tokio pripažinimo sulaukusiu „Rockets“ krepšininku nuo 1994-ais metais tą padariusio Hakeemo Olajuwono tapęs P. Beverley.

Šio penketo rinkimai dar kartą iliustravo meistriškumo prarają, skiriančią abi NBA konferencijas – per plauką į žaidėjų dešimtuką įšokęs G. Antetokounmpo tapo vieninteliu į jį įtrauktu Rytų konferencijos krepšininku.

Giannis Antetokounmpo ir Malcolmas Brogdonas

Tuo tarpu šiame sezone Donato Motiejūno komandos draugu buvęs A. Davisas iš kitų sąrašo narių išsiskiria tuo, jog vienintelis atstovavo į atkrintamąsias varžybas nepatekusiai ekipai.

Geriausi lygos naujokai:

Pirmasis penketukas:

1. Malcolmas Brogdonas (Milvokio „Bucks“) 200 taškų;
2. Dario Šaričius (Filadelfijos „76ers“) 200 taškų;
3. Joelis Embiidas (Filadelfijos „76ers“) 171 taškas;
4. Buddy Hieldas (Sakramento „Kings“) 154 taškai;
5. Willy Hernangomezas (Niujorko „Knicks“) 128 taškai.

Antrasis penketukas:

1. Jamalas Murray (Denverio „Nuggets“) 123 taškai;
2. Jaylenas Brownas (Bostono „Celtics“) 106 taškai;
3. Marquese‘as Chrissas (Finikso „Suns“) 91 taškas;
4. Brandonas Ingramas (Los Andželo „Lakers“) 83 taškai;
5. Yogi Ferrellas (Dalaso „Mavericks“) 63 taškai.

Istoriniame kontekste išsiskiriančiais rezultatais pasižymėjo ir geriausių lygos naujokų sąrašas. Pirmą kartą per 71-ą lygos sezoną aukščiausiame penketuke atsidūrė net keturi už JAV ribų gimę krepšininkai – kroatas D. Šaričius, kamerūnietis J. Embiidas, Bahamų pilietis B. Hieldas ir ispanas W. Hernangomezas.

Willy Hernangomezas

Augantis lygoje per trumpą laiką sėkmingai integruotis sugebančių „užsienio“ krepšininkų skaičius tampa ryškiu tendencingumu. Pernai į šį penketą pakliuvo trys, užpernai – du krepšininkai, o 2009-2014 metų laikotarpiu viso tokių žaidėjų buvo tik vienas (ispanas Ricky Rubio).

Unikalus atvejis užfiksuotas ir vertinant penketą iš sezono išvakarėse vykusios naujokų biržos perspektyvos. Tai pirmas atvejis šiame tūkstantmetyje, kai tarp penkių geriausių sezono debiutantų pateko tik vienas prieš metus pirmajame biržos rate pakviestas žaidėjas.

Tarp dešimties geriausių sezono debiutantų pakliūti nepavyko nė vienam iš šiais metais lygoje debiutavusių dviejų lietuvių – Domantas Sabonis rinkimuose gavo 19 taškų ir liko tryliktas, o Mindaugas Kuzminskas nesulaukė nė vieno ekspertų balso.