Paskelbta, kad žaidėjų registracija į eSporto lygos atranką bus vykdoma sausio 1-31 dienomis.

Pagrindinis reikalavimas – 50-ties pergalių pasiekimas „PRO-AM“ rėžime. Tai reiškia, kad esminis rodiklis bus žaidėjų komandinio virtualaus krepšinio rezultatai. Užsiregistravę asmenys privalo būti ne jaunesni kaip 18 metų.

Žaidėjų pasirinkimo birža numatoma kovo mėnesį. Jos metu bus atrinkti 85 žaidėjai. Vadovas pabrėžė, kad bus nuodugniau analizuojami žaidėjai ir jų sugebėjimai. Specialiai šiai lygai kuriamas atskiras režimas, kurio metu visi virtualaus krepšinio mėgėjai turės lygaus pajėgumo avatarus.

Sklinda gandai, kad rungtynių kėlinukai turėtų trukti po 6 minutes. Pirmajame sezone, virtualioje lygoje, dalyvaus septyniolika NBA klubų, o likusieji prisijungs nuo kito sezono.
Būsimos NBA eSporto lygos komandos (NBA 2K nuotr.)

B. Donohue teigimu, vis dar nėra aišku, kuri vaizdo žaidimų konsolė bus pagrindinė. Visgi atrankoje kartu dalyvaus tiek „Xbox One“, tiek „Playstation 4” žaidėjai.

Visi pasirinkti e-sportininkai gali tikėtis konkurencingo atlyginimo, o kai kurie ir papildomų pinigų iš prekės ženklų rėmimo kampanijų.

Atsižvelgiant į paskelbtus e-sporto lygos atrankos kriterijus, tikėtina, kad apie penkiasdešimt lietuvių turėtų juos atitikti, bei gauti galimybę dalyvauti oficialioje atrankoje.