Mėnesį rodytame 10 dalių ESPN kompanijos seriale rodomas „Bulls“ klubo iškilimas ir 6 iškovotų NBA čempionų titulų istorija. Serialo šerdis – geriausiu visų laikų krepšininku laikomas Michaelas Jordanas – „Paskutinis šokis“ pradedamas sulig jo pašaukimu NBA naujokų biržoje ir baigiamas 1998-ųjų vasarą, kai „Bulls“ iškovojo 6-ą ir paskutinį savo čempionų titulą.

Seriale M. Jordanas komentuoja visus pagrindinius įvykius iš savo pozicijos, nevengia ir aštresnių pasisakymų bei įvertinimų. Ir tai patinka toli gražu ne visiems. Tris čempionų žiedus kartu su Michaelu iškovojęs Horace'as Grantas viešai jau spėjo išvadinti „Bulls“ legendą melagiu, prieš keletą dienų „pasakomis“ ir „mėšlo krūva“ M. Jordano istoriją apie apsinuodijimą pica išvadino Solt Leik Sityje ją į krepšininko viešbutį pristatęs Craigas Fite'as.

M. Jordanas filme pasakojo, kad prieš 1996-1997 m. finalo rungtynes su Jutos „Jazz“ jis pasijuto prastai dėl picos, kurią jam pristatė net penki asmenys. Krepšininkas tarp eilučių leido suprasti, kad buvo apnuodytas tyčia, jog kitą dieną žaistų prastai arba apskritai negalėtų dalyvauti rungtynėse.

„Šis pasakojimas pilnas mėšlo. Jordanas tvirtina, kad picą pristatė penki žmonės, nors mes buvome tik dviese, tiek dirbančių žmonių picerijoje apskritai neturėjome. Nujautėme, kur vežame picą, tačiau laikėmės visų higienos priemonių – mes tikrai nenorėjome gadinti savo reputacijos. Tai tikrai nebuvo apsinuodijimas maistu – na, bent jau ne mūsų pica“, – pasakojo C. Fite'as, tuo metu dirbęs „Pizza Hut“ picerijoje.

Dar vienas akmuo į M. Jordano daržą atskriejo iš ilgamečio jo bendražygio S. Pippeno pozicijų. Kaip ESPN laidoje pasakojo žurnalistas Davidas Kaplanas, pabendravęs su Scottie artima aplinka jis sužinojo apie didžiulį Pippeno pasipiktinimą, nukreiptą M. Jordano atžvilgiu.

„Scottie nepatiko tai, koks jo portretas buvo pavaizduotas filme. Jis vaizduojamas kaip absoliutus savanaudis, ir ši tema vystoma viso serialo metu.

„Scottie negerai padarė tai, Scottie turėjo daryti tai, Scottie kentėjo nuo migrenos, Scottie per vėlai gydėsi traumą, Scottie turėjo operuotis anksčiau.“ Jordanas neigiamai pakomentuoja viską, kas tik įmanoma. Apskritai beveik viskas, kas filme susiję su Scottie, rodoma per neigiamą prizmę ir tai jį labai nuvylė. Tuo metu pats Jordanas parodomas kaip neliečiamasis“, – krepšininko savijautą apibūdino D. Kaplanas.

Tiesa, nors M. Jordanas seriale iš tikrųjų nemažai traukia per dantį S. Pippeną, būtent iš „Bulls“ legendos lūpų nuskamba ir ši frazė: „Visi sako, kad aš laimėjau šiuos čempionų žiedus. Tačiau aš nebūčiau jų laimėjęs be S. Pippeno“.

Pažymėtina, kad kritiškai apie M. Jordano komentarus yra atsiliepęs ir Craigas Hodgesas, „Bulls“ gretose žaidęs 1988-1992 m. Jį papiktino paskleista informacija apie „kokaino cirką“ – neva užėjęs į komandos draugų kambarį Michaelas pamatė narkotikų, alkoholio, moterų ir greitai paliko tą patalpą.

„Žiūrėdamas tą dalį aš pagalvojau apie krepšininkus kaip apie broliją. Teiginys apie „kokaino cirką“. Man sunku įsivaizduoti kitus vyrukus, kuriems tenka aiškintis prieš savo šeimas prabėgus kelioms dešimtims metų. Taip, tai puikus dokumentinis M. Jordano kūrinys, bet dabar jūs viską turite paaiškinti ir 12-amečiui berniukui“, – apie tai, kad „Bulls“ legenda sau papasakoti leido per daug, užsiminė C. Hodgesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)