Metų pradžioje paties Toronto „Raptors“ klubo prezidento Masai Ujiri vizito į Vilnių sulaukęs D. Sirvydis pasiryžęs pasibelsti į NBA duris.

„Žaisti NBA lygoje visada buvo mano svajonė, todėl pateikti paraišką naujokų biržai man yra jaudinantis dalykas. Tiesa, visas mano dėmesys kol kas ir toliau bus skiriamas „Rytui“, kuris tikiuosi, kad laimės Lietuvos čempionatą“, – ESPN pareiškė atakuojantis gynėjas.

LKL pirmenybėse ir Europos taurės turnyre šį sezoną 25-erias rungtynes „Ryto“ starto penkete pradėjęs Deividas vidutiniškai renka po 5,4 taško pataikydamas 36 procentus savo tritaškių.

„Noriu parodyti, kad esu šis tas daugiau nei tik žaidėjas, galintis mesti tritaškius. Tikiu, kad gavęs progą galiu sėkmingai išnaudoti derinį du prieš du ir būti įžaidėjas. Tačiau esu pasirengęs priimti bet kokį vaidmenį, kokį tik man skirs treneriai“, – pridūrė vilnietis.

Gynėjas taip pat pripažino, kad apie NBA naujokų biržą pernelyg daug negalvojo, bet šį sezoną pasisėmęs patirties ir pasitikėjimo Europoje jis nekantrauja pamatyti, kas jo laukia ateityje.

Pagal paskutinį NBA naujokų reitingą D. Sirvydžiui prognozuojamas šaukimas antrojo rato viduryje – 48-toje vietoje.

Primename, kad šių metų NBA naujokų birža vyks Bruklino „Barclays Center“ arenoje birželio 20 dieną – praėjus 10 dienų po 19-tojo D. Sirvydžio gimtadienio.