2011-ų metų naujokų biržoje trečiuoju šaukimu pakviestas Kanteris per savo karjerą jau spėjo gerokai pasiblaškyti po NBA lygą. Pirmuosius sezonus Jutos „Jazz“ klube praleidęs turkas vėliau rungtyniavo Oklahomos „Thunder“, Niujorko „Knicks“ ir „Trail Blazers“ komandose.

Pirmąją šio sezono pusę Niujorke praleidęs vidurio puolėjas „Knicks“ komandoje pasižymėjo dvigubo dublio vidurkiu – 14 taškų ir 10,5 atkovoto kamuolio per rungtynes. Persikėlus į Portlandą aukštaūgio statistiniai rodikliai smuktelėjo iki 13,1 taško ir 8,6 atkovoto kamuolio.

Bostone Kanteris pakeis ne tik Horfordą, bet ir į Finikso „Suns“ naujokų biržos naktį iškeistą buvusį tuometinio Vilniaus „Lietuvos Ryto“ legionerių Aroną Baynesą. „Celtics“ savo sudėtyje taip pat turi apribotą laisvąjį agentą vokietį Danielį Theisą, tačiau žinių apie derybas dėl naujo kontrakto su šiuo krepšininku kol kas nėra.

Pirmąjį žingsnelį link savo 2019-20 metų sudėties formavimo laisvųjų agentų rinkoje žengė ir Los Andželo „Lakers“ komanda. Iki šiol tik keturis žaidėjus – LeBroną Jamesą, Anthony Davisą, Kyle‘ą Kuzmą ir 46-uoju šių metų naujokų biržos šaukimu pakviestą krašto puolėją Taleną Horton-Tuckerį – savo sudėtyje turėjęs Angelų miesto klubas sudarė vieno sezono trukmės minimalios vertės sutartį su už poros savaičių 28-ąjį gimtadienį švęsiančiu snaiperiu Troy Danielsu.

Troy Danielsas

Pastarąjį sezoną Danielsas praleido Finikso „Suns“ komandoje, kurioje per 51 sužaistas rungtynes vidutiniškai rinko po 6,2 taško. Šešerius metus NBA lygoje praleidęs atakuojantis gynėjas savo karjeroje tritaškius meta 40 procentų taiklumu.

Minimalios vertės (2,1 milijono) sutartis tampa labai svarbiu šio perėjimo sudedamuoju komponentu. Tokie kontraktai neturi įtakos komandos algų biudžetui ir nesumažina laisvai disponuojamų pinigų sumos. Klubui viršijus algų biudžeto ribą jis vis vien gali užpildyti savo sudėtį už minimalios vertės atlyginimą rungtyniauti sutinkančiais krepšininkais.

Toks susitarimas leidžia Los Andželo klubui ir toliau išlaikyti galimybę į savo gretas persivilioti vienintelę rinkoje likusią lygos superžvaigždę – NBA čempionu su Toronto „Raptors“ ką tik tapusį Kawhi Leonardą.

Savo sudėtį toliau pildo ir ilgai lauktų superžvaigždžių taip ir neįsigijusi Niujorko „Knicks“ organizacija. Į didžiausią JAV miestą atvyks identiškus dvejų metų 16 milijonų kontraktus pasirašysiantys įžaidėjas Elfridas Paytonas ir snaiperis Wayne‘as Ellingtonas bei tokios pat trukmės 21 milijono sutartį gavęs atakuojantis gynėjas Reggie Bullockas.

ESPN antrąją laisvųjų agentų rinkos dieną paviešino dar vieną itin svarbią bei klubui naudingą „Knicks“ komplektacijos detalę: visi organizacijos per pastarąsias paras pasirašyti dvejų metų trukmės kontraktai (Paytonas, Ellingtonas, Bullockas, Taj Gibsonas, Bobby Portisas) po sezono gali būti nutraukti iš klubo pusės.

Antrąją dieną su dabartinėmis komandomis sutartis pratęsė šie žaidėjai:

Patrickas Beverley, Los Andželo „Clippers“ (3 metai, 40 mil.);

Kevonas Looney, „Golden State Warriors“ (3 metai, 15 mil.);

Austinas Riversas, Hjustono „Rockets“ (2 metai, 4,2 mil.);

Edmondas Sumneris, Indianos „Pacers“ (3 metai, suma kol kas neviešinama).

Naujas darbovietes per pastarąją parą rado šie krepšininkai:

Sethas Curry (iš Portlando „Trail Blazers“ į Dalaso „Mavericks“, 4 metai, 32 mil.);

Timas Frazieris (iš Milvokio „Bucks“ į Detroito „Pistons“, 1 metai, 2 mil);

Richaunas Holmesas (iš Finikso „Suns“ į Sakramento „Kings“, 2 metai, 10 mil.);

Frankas Kaminsky (iš Šarlotės „Hornets“ į Finikso „Suns“, 2 metai, 10 mil.);

Wesley Matthewsas (iš Indianos „Pacers“ į Milvokio „Bucks“, 1 metai, 2,1 mil.);

Tomašas Satoransky (iš Vašingtono „Wizards“ į Čikagos „Bulls“, 3 metai, 30 mil.).