Antraisiais metais lietuvis turėtų gauti 1,51 mln. JAV dolerių, o trečiąjį sezoną – 1,78 mln. Tiesa, tretieji metai nėra garantuoti, dėl jų klubas turės apsispręsti likus dienai iki 2022 metų laisvųjų agentų turgaus.

Lapkričio 17-ąją D. Sirvydis paliko Jeruzalės „Hapoel“ ir išvyko į JAV, kur dalyvavo „Pistons“ treniruočių stovykloje. 20-mečiui lietuviui pavyko užsirekomenduoti Detroito ekipos trenerių akyse.

Šiuo metu pagrindinei „Pistons“ komandai greta aikštės vadovauja buvęs ilgametis Jono Valančiūno treneris Dwane'as Casey.

Praėjusį, dėl koronaviruso neįprastą NBA sezoną Detroito ekipos rezultatai buvo vieni iš prasčiausių Rytų konferencijoje, „Pistons“ į Orlande vykusį sezono pratęsimo „burbulą“ nekeliavo.

Jeigu D. Sirvydis liks pagrindinėje Detroito komandos sudėtyje (į ją šiuo metu yra įtrauktas) ir nebus skolinamas NBA Plėtojimosi G lygos ekipai, ateinantį sezoną jis taps ketvirtu Lietuvos krepšininku stipriausiame pasaulyje klubiniame čempionate.

NBA taip pat žaidžia Jonas Valančiūnas (Memfio „Grizzlies“), Domantas Sabonis (Indianos „Pacers“) bei Lietuvos pilietybės aktyviai siekiantis Ignas Brazdeikis (Niujorko „Knicks“).

D. Sirvydis 2019-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pašauktas 37 numeriu. Tuomet jį pasirinko Dalaso „Mavericks“, bet teisės į krepšininką iš karto buvo perleistos Detroito klubui.

Šią vasarą talentingą krepšininką Vilniaus „Rytas“ pardavė „Hapoel“ klubui, tačiau Izraelyje krepšininkas neužsibuvo. Progų pademonstruoti savo sugebėjimus rungtynėse jis taip pat nelabai turėjo. Izraelio krepšinio lygoje snaiperis apskritai nežaidė, o FIBA Čempionų lygoje dalyvavo dviejuose mačuose ir per 10 minučių rinko po 0,5 taško.

Jeruzalės ekipą šį sezoną treniruoja Izraelio krepšinio legenda Odedas Kattashas. Primename, kad D. Sirvydis yra buvusio ilgamečio LKL žaidėjo Virginijaus Sirvydžio sūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)