„Kaip ištarti „Kuzminskas“?, – liepos pradžioje, žurnalistams pristatydamas „Knicks“ naujoką iš Lietuvos šypsodamasis paklausė klubo prezidentas Philas Jacksonas.

„Mindy“, – patarė „Knicks“ generalinis direktorius Steve'as Millsas.

„Ne, mes vadinsime jį Kuz“, – nusprendė 13-a NBA čempiono žiedų (du iškovojo kaip žaidėjas, o 11-a – kaip treneris) savo kraityje turintis Ph. Jacksonas.

Ir ši pravardė krepšininkui labai lengvai prilipo – dabar net rungtynių metu visa „Knicks“ publika taip rėkdami palaiko 91-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkintį 205 cm ūgio puolėją.

„Iš tikrųjų, tai ganėtinai juokinga, – plačiai išsišiepęs pasakojo M. Kuzminskas. – Kai tik atvažiavau, buvo įvairių nuomonių, kokia bus mano pravardė, bet pavyko rasti bendrą išeitį su sirgaliais. Dabar visą laiką, kai gaunu kamuolį arba žengiu į aikštelę, sirgaliai sako „Kuuuuz“.

Iš pradžių galvojau, kad mane nušvilpia ar nenori manęs aikštėje, bet po to supratau, kad jie skanduoja mano vardą – tai papildoma motyvacija, papildomas stimulas dar labiau stengtis.“

Ir ši motyvacija virsta džiuginančiais rezultatais – pamažu Jeffo Hornaceko pasitikėjimą užsitarnavęs vilnietis ant NBA arenų parketo praleidžia vis daugiau laiko.

Gruodį M. Kuzminskas žaisdavo tik po 10 minučių, tačiau iškart po Naujųjų metų jo žaidimo laikas išaugo dvigubai. Apskritai šiame sezone Kūzia į aikštę išbėgo 46-iose rungtynėse (3 starto penkete) iš 57-ių bei rungtyniauja vidutiniškai 15 minučių.

Per šį laiką jis pelno po 6 taškus, atkovoja po 1,9 kamuolio ir atlieka po 1 rezultatyvų perdavimą, o „Knicks“ (22/31), nors Rytuose ir užima tik 12-ą vietą, tačiau dar turi šansų patekti į atkrintamąsias varžybas.