Vos prieš kelias savaites į Bruklino „Nets“ persikėlęs aukštaūgis, naujieną apie savo karjeros pabaigą NBA paskelbė ketvirtadienį. Lygoje 211 cm ūgio vidurio puolėjas žaidžia 15-ą sezoną.

L. Aldridge'as „Twitter“ žinutėje rašo, kad krepšinį palieka, nes per paskutines rungtynes jo širdis plakė nereguliariu ritmu ir tai jį nepaprastai išgąsdino.

„Paskutinėse rungtynės turėjau problemų dėl nereguliaraus širdies ritmo. Vėliau tą vakarą širdies ritmas ėmė kelti dar daugiau problemų ir aš išties sunerimau, – rašo krepšininkas. – Kitą rytą pasakiau komandai, kas vyksta, buvau nugabentas į ligoninę tyrimams.

Dabar man geriau, tačiau širdies ritmo sutrikimas tą naktį buvo vienas baisiausių dalykų, kuriuos man teko išgyventi. Priėmiau sunkų sprendimą atsisveikinti su NBA. 15 metų teikiau krepšiniui pirmenybę. Dabar atėjo laikas pirmenybę teikti savo sveikatai ir šeimai“.

L. Aldridge'as su „Nets“ apranga sužaidė vos 5 rungtynes. Jo paskutinėse rungtynėse balandžio 10 dieną „Nets“ 101:126 nusileido Los Andželo „Lakers“ ekipai.

Starto penkete dvikovą pradėjęs vidurio puolėjas rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 12 taškų, 3 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Prie „Nets“ L. Aldridge'as prisidėjo kovojo 28 dieną. Bruklino ekipoje jau buvo tokios žvaigždės kaip Kyrie Irvingas, Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas. Be L. Aldridge'o „Nets“ klubas taip pat pasikvietė kitą buvusį NBA „Visų žvaigždžių“ dalyvį Blake'ą Griffiną.

„Nets“ organizacija padėkojo krepšininkui ir palaikė jo sprendimą.

L. Aldridge'as NBA sužaidė 1029 rungtynes (starto penkete 985). Per 15 sezonų prieš persikeldamas į Brukliną jis atstovavo Portlando „Trail Blazers“ (2006-2015) ir San Antonijaus „Spurs“ (2015-2021) komandoms.

Vidutiniškai per rungtynes aukštaūgis pelnė 19,4 taško, atkovojo 8,3 kamuolio, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1,1 kamuolio. Aikštėje jis vidutiniškai per rungtynes praleido 34,2 min.

Vidurio puolėjas 7 kartus dalyvavo NBA visų žvaigždžių rungtynėse. 2006 metų NBA naujokų biržoje jis buvo pašauktas antruoju kvietimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)