Pranešama, kad „Rockets“ jau svarsto, ką toliau daryti su D-Mo, ir gali jam grąžinti apribotojo laisvojo agento statusą.

Krepšinis.lt susisiekus su vienu D. Motiejūno agentu Tadu Bulotu, pastarasis teigė neturintis tokios informacijos, bet žadėjo pasidomėti, kodėl pasirodė tokie gandai.

Tuo metu D-Mo agentas JAV B. J. Armstrongas pasisakė gerokai atviriau ir paaiškino tokio elgesio motyvus.

„Tokios mūsų teisės. Mes nesirengiame pasirodyti patikroje. Pažiūrėsime, kas nutiks ir kaip elgsis „Rockets“, – pareiškė jis.

Ko konkrečiai siekia D. Motiejūnas ir jo agentas tokiu žingsniu, kol kas neaišku, tačiau artimiausius tris mėnesius lietuvis negali būti iškeistas, o apskritai – net metus, jei pats nesutinka.


Pirmadienį „Rockets“ atmušė prieš porą dienų Bruklino „Nets“ ekipos lietuviui pateiktą 4 metų trukmės ir 37 milijonų JAV dolerių vertės pasiūlymą.

Tai reiškia, kad mūsiškis, kaip ir paskutinius ketverius metus, toliau turėtų žaisti Hjustone. Tiesa, prieš tai jam dar reikės pereiti medicininę patikrą. Beje, D-Mo ją įveikė ir prieš tai, kai savo pasiūlymą pateikė „Nets“.

Tam, kad D. Motiejūnui atsirastų vietos komandos sudėtyje, „Raketos“, turėjusios 72 valandas atsakyti į „Nets“ pasiūlymą, skubiai atleido įžaidėją Bobby Browną.

„Rockets“ savininkas Laslie Alexanderis pareiškė, kad ilgai nedvejojo, ar pasiūlyti naują sutartį D-Mo.

„Ne, tai nebuvo sunkus sprendimas. Mes neleidžiame žaidėjams, kurie, manome, kad bus tikrai geri ateityje, pasprukti“, – savo žingsnį pakomentavo jis.

„Rockets“ lyderis Jamesas Hardenas įsitikinęs, kad D. Motiejūnas ir treneris Mike'as D'Antoni tarpusavyje greitai ras bendrą kalbą.

„D-Mo? Jis turėtų čia pritapti be didesnių sunkumų. Tai nėra vienpusis žaidėjas. Jis mums padės ir savo perdavimais, universalumu, protinga kamuolio kontrole. Manau, kad adaptacija čia neužtruks. Tokių vyrukų, kaip D. Motiejūnas, komandoje nėra daug“, – sakė J. Hardenas.

Panašiai kalbėjo ir pats M. D‘Antoni, neabejojęs tuo, jog lietuvis greitai adaptuosis kolektyve.

Visgi tokį „Rockets“ sprendimą galėjo lemti ir tai, kad „Nets“ pasiūlytoje sutartyje – daugybė saugiklių dėl sveikatos. Lietuviui kol kas garantuojami 5 mln. JAV dolerių, o likusi suma ir sąlygos priklausys nuo to, ar mūsiškis išvengs traumų.

Įdomu, kad D. Motiejūnas – jau trečiasis apribotasis laisvasis agentas, kurio „Nets“ pastaruoju metu nepavyko nugvelbti: prieš tai tokia pati istorija nutiko su Allenu Crabbe (liko Portlando „Trail Blazers“ gretose) ir Tyleriu Johnsonu (liko Majamio „Heat“ gretose).

„Rockets“ (14/7) šiuo metu Vakarų konferencijoje užima ketvirtą vietą, o „Nets“ (5/15) Rytuose yra priešpaskutiniai, 14-ti.

Rudenį ilgai laukusi lietuvio atsakymo Hjustono komanda nusprendė pati atsiimti jam teiktą savo pasiūlymą. Daugelis tikėjosi, kad „Rockets“ ir D-Mo susitars iki lapkričio 23-iosios: ši diena buvo paskutinė, per kurią NBA klubas, sudaręs sutartį su laisvu agentu, dar galėjo jį šiame sezone išmainyti.

Anksčiau „Rockets“ treneris M. D'Antoni viešai žadėjo, kad komandoje mūsiškiui numatytas svarbus vaidmuo – Donatas ant parketo turėtų praleisti po 30 minučių per rungtynes.

D. Motiejūnas praėjusį sezoną žaidė 37 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio. „Rockets“ klubas lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten neįveikė medicininės patikros. D-Mo vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Vasarą aukštaūgis, laukdamas naujų pasiūlymų, atsisakė padėti Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse, bet laiko veltui nešvaistė: su asmeniniu treneriu plušėjo Vankuveryje ir iki galo išsilaižė visas žaizdas. Prieš NBA sezono startą pats krepšininkas prisipažino, kad yra 100 procentų pasveikęs po nugaros traumos ir yra pasiruošęs sugrįžti ant parketo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)