Jeigu A. Kalboka į NBA skautų radarą jau buvo patekęs (jam 2018 metais buvo žadamas šaukimas pirmajame rate), tai G. Masiulis daugelį krepšinio gerbėjų savo sprendimu tikriausiai nustebino.

Buvusio krepšininko Tomo Masiulio sūnus buvo išrinktas labiausiai patobulėjusiu šio sezono NKL žaidėjai. Antroje pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygoje 19-metis aukštaūgis, vilkėdamas „Žalgirio“ dublerių komandos marškinėlius, per mačą rinkdavo po 16,3 taško, 8,1 atšokusio kamuolio ir 23,5 naudingumo balo.

204 cm ūgio ir 95 kg svorio kaunietis taip pat jau debiutavo ir pagrindinėje „Žalgirio“ ekipoje. Šarūno Jasikevičius jaunąjį talentą ant parketo išleido 8 rungtynėse, kuriose žaisdavo po 12 minučių, pelnydavo po 6,9 taško ir po krepšiais sugriebdavo po 1,9 kamuolio.

Tuo metu A. Kulboka prieš porą metų pasirašė sutartį su Bambergo „Brose Baskets“ klubu ir tobulėti išvyko į Vokietiją. Šiame sezone 205 cm ūgio universalusis puolėjas antroje „Bundesligoje“ per kiekvienas rungtynes rinko 14,7 taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Kol kas nei G. Masiulis, nei A. Kulboka į NBA naujokų biržos prognozuojančių ekspertų sąrašus nėra patekę. Tačiau galbūt dabar situacija pasikeis. Jeigu ne, abu dar galės atsiimti savo paraiškas.

Krepšinis.lt primena, kad biržoje dalyvaus ir „Žalgirio“ talentas iš Vokietijos Isaiah Hartensteinas, kuriam žadamas šaukimas pirmajame rate.

Geriausi pasaulio talentai į NBA bus kviečiami birželio 22 dieną Niujorke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)